Βουλή - Συζήτηση για τον προϋπολογισμό: Θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί

Εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας και με την αγορά γονατισμένη από το lockdown διεξάγεται σήμερα η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών καθώς και η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021 Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ήδη το κλίμα είναι τεταμένο από χθες, ενώ σήμερα θα κορυφωθεί, με τους πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για τον νέο μεταρρυθμιστικό χάρτη των επόμενων ετών, που θα χρηματοδοτηθεί από τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάπτυξης και φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για ισχυρή ανάπτυξη της χώρας.

Θεωρείται πιθανό να εξαγγείλει νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, εργαζομένων και επιχειρήσεων που εξακολουθούν να πλήττονται υπέρμετρα από την πανδημία και το παρατεταμένο lockdown.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας θα κάνει λόγο για τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και στην οικονομία καθώς και για τις συνέπειες, που χρεώνονται αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Θα μιλήσει για εγκληματικές ευθύνες, ενώ δεν αποκλείεται να επεκτείνει τις άμεσες και έμμεσες αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν είτε για ανάγκη εξεταστικής επιτροπής είτε ακόμη και για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αλέξης Τσίπρας

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Σφοδρή κριτική αναμένεται να ασκήσει και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις του δικού της κόμματος.

ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ

Για ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας αναμένεται να μιλήσουν οι Γ.Γ. του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης, αντίστοιχα, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα επαναλάβει τη ρητορική κατά των νέων εμβολίων.

Ραγκούσης στο βήμα της Βουλής

Κουμουτσάκος - Ραγκούσης

Σφοδρή φραστική αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γ. Κουμουτσάκου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση: «Ακούω την επιδερμική και κακόπιστη κριτική της αντιπολίτευσης και αναρωτιέμαι αν έχει συναίσθηση του μεγέθους των δυσκολιών και της απαιτούμενης προσπάθειας, αν ακούει τη βοή που έρχεται από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που λένε “ευτυχώς που αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν κυβερνάνε οι προηγούμενοι, οι άλλοι”, εσείς, δηλαδή, της αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Κουμουτσάκος. «Κάνατε μια από τις πιο προκλητικές και αυθάδεις τοποθετήσεις που τόλμησε υπουργός της κυβέρνησής σας να έρθει αυτές τις μέρες σε αυτό το Κοινοβούλιο και να κάνει», σχολίασε αμέσως ο κ. Ραγκούσης.

Κουμουτσάκος στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM