Χατζηδάκης: Τέλος εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

Για το λιανεμπόριο και τα σενάρια περί αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ τοποθετήθηκε ο υπουργός Ενέργειας στον ΣΚΑΪ

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική του παρέμβαση μίλησε για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, με τους πολίτες να έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ειδικότερα στο τέλος της εβδομάδας ανοίγει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», που έχει στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα και τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων ανά περιφέρεια, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, έχει ως εξής: 
  • Ηπείρου και Ιονίων Νήσων: 11/12/2020
  • Αττικής: 14/12/2020
  • Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου: 16/12/2020
  • Δυτικής Ελλάδας: 18/12/2020
  • Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου: 21/12/2020
  • Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: 11/1/2021
  • Δυτικής Μακεδονίας: 13/1/2021
  • Κεντρικής Μακεδονίας: 15/1/2021
  • Θεσσαλίας: 20/1/2021

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είπαμε να ανοίξει το πρόγραμμα για να κινηθεί κάτι στην αγορά», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Η τοποθέτηση του υπουργού για το λιανεμπόριο

«Η κυβέρνηση βεβαίως λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα οικονομία, αλλά από την άλλη και τον παράγοντα της δημόσιας υγείας. Νομίζω, πρέπει να κρατήσουμε ό,τι καλό έχουμε πετύχει τους τελευταίους μήνες στη διαχείριση της πανδημίας», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ερωτηθείς για την παράταση αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων και την επικείμενη ύφεση των επιχειρήσεων.

«Όταν υπάρξει μια πληρέστερη εικόνα, θα υπάρξουν και εγκαίρως ανακοινώσεις. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να μη νεκρώσει η οικονομία», δήλωσε ο ίδιος. «Υπάρχει ένα γενναίο πακέτο για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και προσπαθούμε παράλληλα να αξιοποιήσουμε τους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Εμβολιασμός

«Φυσικά και θα το κάνω το εμβόλιο», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να εμβολιαστούν από τους πρώτους οι πολιτικοί για να δώσουν το παράδειγμα.

Το ζήτημα της ΔΕΗ

Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο υπουργός δήλωσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να προβεί σε τέτοια κίνηση. Όπως ο ίδιος σημείωσε, η ΔΕΗ, ανταποκρινόμενη στην κοινωνική πίεση, έχει εκδώσει δύο κοινωνικά πακέτα.

«Δεν θα αφήσουμε καθόλου να ξεφύγουν τα πράγματα στην ενέργεια», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM