Χρυσοχοΐδης: Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. ‒ Προσοχή να μην έχουμε τρίτο κύμα κορονοϊού

Συνεχείς έλεγχοι στους δρόμους για τα μέτρα και πρόστιμα για να μην έχουμε τρίτο κύμα

Αυστηρό μήνυμα πως η αστυνομία θα παρέμβει όπου διαπιστωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Είναι διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα, με απαγόρευση κυκλοφορίας και με διαρκείς ελέγχους, προκειμένου να μην έχουμε διασπορά του ιού», πρόσθεσε.

του Μάκη Θεοδώση

«Η Ελλάδα έχει λάβει από τα αυστηρότερα μέτρα. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξουν συνωστισμοί. Βάλαμε το lockdown στη Δυτική Αττική και κάποια στιγμή θα το άρουμε. Το χαλαρό απαγορευτικό κυκλοφορίας ήταν μια επιλογή. Όλα γίνονται με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και των ειδικών», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός.

Υπάρχει ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

«Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν ρεβεγιόν ή συγκεντρώσεις στο σπίτι, θα υπάρξει καταστροφή. Και όποιος θέλει την καταστροφή κάνει πολύ κακό. Θα υπάρξει πρόνοια για να μην υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια», είπε, εννοώντας φυσικά ότι η αστυνομία θα κάνει ελέγχους ακόμη και σε σπίτια έπειτα από καταγγελίες που θα λαμβάνει.

Ξεκαθάρισε μία ακόμη φορά, μετά τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Στέλιο Πέτσα, πως θα τηρηθεί η μη κυκλοφορία μετά τις 22.00 και πως όποιος εντοπιστεί θα πληρώνει πρόστιμο. «Απαγορεύεται η κυκλοφορία. Κανείς δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα γίνουμε Σέρλοκ Χολμς»

«Η αστυνομία βρέθηκε στον δρόμο για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει κόπωση. Να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όπου υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει καταστροφή. Όποτε υπάρχει γιορτή, είναι μαχαιριά στην υγεία μας. Δεν είμαστε Σέρλοκ Χολμς, αλλά θα κάνουμε τη δουλειά μας για να επιστρέψει το χαμόγελο. Να χαμογελάσουμε ξανά. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα», δήλωσε ο υπουργός.

Για τα πιο αυστηρά μέτρα που μπορεί να επιβληθούν την Πρωτοχρονιά, σε περίπτωση που τα ακραία φαινόμενα συνωστισμού δεν αποφευχθούν τα Χριστούγεννα, είπε χαρακτηριστικά: «Αλίμονο αν αυτά τα μέτρα δεν εφαρμοστούν. Το τρίτο κύμα του κορονοϊού θα είναι ολέθριο. Πρέπει να το αποφύγουμε».

«Αν αφήναμε τη Δυτική Αττική, θα πλημμύριζε με κορονοϊό όλος ο νομός»

«Αν αφήναμε τη Δυτική Αττική χωρίς lockdown, θα πλημμύριζε με κορονοϊό όλη η Αττική», ανέφερε συγκεκριμένα για το πιο αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή, σημειώνοντας ότι μόλις τα κρούσματα μειωθούν, θα αρθούν τα υπάρχοντα μέτρα.

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είπε ότι δεν ήταν σωστό να εμποδιστεί η συγκέντρωση.

Μιλώντας για την αστυνομική βία, υποστήριξε ότι δεν υφίσταται, καθώς τώρα υπάρχουν κάμερες και παρακολουθούνται όλα. «Θα αλλάξουμε όλο το επιχειρησιακό δόγμα της αστυνομίας για να διαδηλώνουν οι πολίτες. Αυτές είναι οι πρωτιές στην Ευρώπη για να βοηθήσουμε το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι».

Σχετικά με τα πανεπιστήμια και το Σώμα που θα δημιουργηθεί, είπε ότι θα είναι ήπιο και ότι θα υπάρχουν άοπλοι αστυνομικοί που θα φορούν διαφορετική στολή από αυτήν που φορούν οι αστυνομικοί. «Το Σώμα θα στεγάζεται στα γραφεία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και θα έχει την εποπτεία να βεβαιώνει εγκληματικές πράξεις. Η δουλειά του Σώματος είναι η προστασία της πανεπιστημιακής περιουσίας. Θα αποτραπούν ακραία φαινόμενα στα πανεπιστήμια. Το Σώμα θα υπάγεται στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και θα μπορεί να συλλαμβάνει όταν τελείται αδίκημα».

«Ο Χρήστος Παππάς θα συλληφθεί»

Τέλος, στο ερώτημα γιατί ο Χρήστος Παππάς διαφεύγει της σύλληψης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: «Ο Χρήστος Παππάς θα συλληφθεί. Τελεία και παύλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM