Άννα Τσουκαλά: Ποια είναι η ηθοποιός που μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση θυσιάζοντας την καριέρα της

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ηθοποιό Άννα Τσουκαλά μετά τα όσα είπε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα δε γίνεται», περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Η ηθοποιός Άννα Τσουκαλά συμμετείχε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές με πιο γνωστή αυτή του Μανούσου Μανουσάκη, «Μη μου λες αντίο», όπου και υποδύθηκε την Μελέκ.

Και μπορεί η Άννα Τσουκαλά να χάθηκε από το προσκήνιο για αρκετά χρόνια –εγχώρια έστω, ωστόσο, το όνομα της ξανά ήρθε στο φως μετά τις αποκαλύψεις της στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», όπου και μίλησε –ξανά– για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε πριν χρόνια, μια τραυματική εμπειρία για την οποία μίλησε ανοιχτά και θυσίασε, όπως είπε, την καριέρα της στην Ελλάδα.

Παλιότερα, το 2009, η ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε σε επαγγελματικό χώρο και κανείς, στην κυριολεξία, κανείς δεν έδωσε σημασία τότε. #metoo

Ποια είναι η Άννα Τσουκαλά

Η Άννα Τσουκαλά Ποστ είναι μια καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός με πολλά διπλώματα και βραβεία εντός και εκτός Ελλάδας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ηνωμένα Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία καθώς εκεί δούλευε ο πατέρας της, Ανδρέας Τσουκαλάς –ο οποίος το 1993 σκοτώθηκε σε ένα εργατικό ατύχημα στον Πειραιά για να σώσει τους συνανθρώπους του. Έτσι, τότε έμεινε με τη μητέρα και την αδερφή της.

Έχει τελειώσει με άριστα το Brooklyn College Conservatory of music και κατάφερε να περάσει και στη σχολή Juilliard.

Εμείς την γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της σε πολλές επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης, όπως οι «Φιλοδοξίες», ο «Έρωτας», η «Λίμνη των Στεναγμών», το «Μαμά + Γιος» και φυσικά, το «Μη μου λες αντίο» του Μανούσου Μανουσάκη.

Η ηθοποιός Άννα Τσουκαλά

Επιπλέον, έχει πρωταγωνιστήσει και σε γνωστές ταινίες όπως οι εξής: «Έρωτας στη Χουρμαδιά», «Οι γυναίκες που πέρασαν από εδώ», «Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά». Μάλιστα, έχει παίξει και στο Ηρώδειο στο έργο «Οδύσσεια», υποδυόμενη την Καλυψώ, σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, αλλά και στην θεατρική παράσταση «Καληνύχτα Μαργαρίτα».

Η ηθοποιός την περίοδο που μεσουρανούσε στο χώρο της υποκριτικής στη χώρα μας αναγκάστηκε να φύγει, «λόγω ανωτέρας βίας».

Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω. Εδώ και αρκετά χρόνια μένει στην Αμερική και είναι παντρεμένη με τον Γκρέγκορι Κρίστοφερ Ποστ, πολύ γνωστό πιανίστα και καταξιωμένο συνθέτη.

Η Άννα Τσουκαλά μαζί με τον σύζυγό της Gregory Post

Επαγγελματικά, η ίδια κατάφερε να γίνει γνωστή και εκτός συνόρων τόσο με τη συμμετοχή της σε θεατρικές παραστάσεις στην Αμερική, όσο και ως σοπράνο σε συναυλίες μαζί με τον σύζυγο της. Ειδικότερα, μαζί έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 24 συναυλίες στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM