Big Brother - Ραΐσα: «Ένιωθα να βγαίνει η καρδιά μου»

Big Brother: Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τα παιδικά της χρόνια προέβη η Ραΐσα Κόντι, προκαλώντας συγκίνηση στο τηλεοπτικό κοινό.

Η 23χρονη παίκτρια δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Γεννήθηκα σε μια κωμόπολη της Αλβανίας. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου δεν ήταν τόσο κοντά μου. Ήρθε στην Ελλάδα και χάλασε όλα τα λεφτά.

Δεν τον ένοιαζε για τη μάνα μου και ούτε για μένα προφανώς.

Το 2000, ήταν η χρονιά που οι γονείς μου χώρισαν. Ήταν μια χρονιά πάρα πολύ δύσκολη για τη μάνα μου γιατί δεν είχε τη στήριξη κανενός. Οι γονείς της της είπαν πως για να την πάρουν σπίτι πρέπει να αφήσουν εμένα στον πατέρα μου γιατί δεν μπορούσαν να κρατήσουν δυο άτομα στο σπίτι. Η μητέρα μου δεν τα παράτησε με κράτησα. Ζήλευα τις φίλες μου που είχαν και πατέρα και μητέρα και στις γιορτές ήταν όλοι μαζί. Εγώ ήμουν σε ένα σπίτι που τα βγάζαμε δύσκολα πέρα.

Δεχόμουν bullying επειδή δεν είχα πατέρα.

Ο πατέρας μου μόλις χώρισε με τη μητέρα μου ξαναπαντρεύτηκε και έκανε ένα παιδάκι, τον αδερφό μου.

Το 2008 αποφασίσαμε με τη μητέρα μου να έρθουμε στην Ελλάδα Το αποφασίσαμε γιατί η μητέρα μου έκανε μια σχέση. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένα τέρας. Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν τα λεφτά.

Η μητέρα μου πήρε τη δύσκολη απόφαση και χώρισε. Ήρθαν ακόμα πιο δύσκολες στιγμές.

Ήμουν 12 χρονών σε μια ξένη χώρα. Δεν ήξερα τίποτα. Φοβόμουν τα πάντα.

Όταν ερχόταν η μάνα μου από τη δουλειά, που έπλενε σπίτια, και μετά έφευγε, πήγαινα στη στάση του λεωφορείου και ένιωθα σα να βγαίνει η καρδιά μου.

Πήγαινα στα super market και έπιανα κουβέντα με τους ανθρώπους γιατί ήθελα να πάρω αγάπη από τους ανθρώπους.

Το 2012 είχα πάρει πολλές απουσίες και «έμεινα» γύρισα στην Αλβανία. Ήμουν μόνη μου. Είχα φτάσει στο σημείο να πάω στην τουαλέτα για να κλάψω.

Το 2013 πήγα στην κωμόπολη που είχα γεννηθεί. Πήγα ξανά Τρίτη γυμνασίου. Ήταν μια όμορφη χρονιά γιατί είχα και τον πατέρα μου κοντά μου. Ο παππούς μου δεν ήθελε να πάω στον πατέρα μου.

Το 2014 ήμουν ακόμα 17 χρονών και γύρισα από την Αλβανία. Συνάντησα τη μάνα μου και νοικιάσαμε ένα σπίτι στην Αθήνα. Είχαμε φτάσει σε ένα σημείο που μας έφεραν μήλα και μπανάνες την ώρα της γυμναστικής και εγώ δεν τα έτρωγα αλλά τα πήγαινα στη μάνα μου να τα φάει. Με είδε ένας καθηγητής να το κάνω αυτό και με ρώτησε γιατί το κάνω. Του είπα ότι δεν πεινάω. Με την ανθρωπιά του, μου γέμισε μια τσάντα με μήλα και μπανάνες.

Δυο Ιουλίου, έκλεισα τα 18 και πήγα στην Πάτμο. Έπιασα δουλειά ως καμαριέρα. Τα λεφτά τα έστελνα στη μάνα μου. Κρατούσα μόνο 100 ευρώ.

Το 2014 ήταν μια όμορφη χρονιά μέχρι μια στιγμή που γύρισα από τη δουλειά γιατί γυρνώντας από τη δουλειά η κυρία που μας το νοίκιαζε δε δεχόταν να μείνω μόνη μου στο σπίτι. Η μητέρα μου τότε δούλευε εσωτερική. Γυρίσαμε πάλι στην Αλβανία.

Είμασταν καλά μέχρι που αρρωστήσαμε και χρειαστήκαμε πάρα πολλά λεφτά. Έπρεπε να δουλέψω δυο δουλειές και παράτησα το σχολείο. Δε με ένοιαξε καθόλου. Είπα στην μητέρα μου ότι θα το κάνω για να μη χρειαστεί να ζητιανεύουμε από κανέναν. Τόσα χρόνια δεν έχω ζήσει τίποτα, ούτε εφηβεία ούτε τίποτα.

Το 2017 παίρνω τη μάνα μου από την Αλβανία και πάμε στα Δωδεκάνησα. Δούλεψα σε ένα εστιατόριο και το αφεντικό μου, μου έκανε bullying κάθε μέρα. Με απειλούσε κάθε μέρα. Η ψυχολογία μου είχε χαλάσει. Το 2017 ήταν και όμορφη χρονιά για μένα γιατί γνώρισα ένα παιδί, ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, ήρθε κοντά μου. Κάναμε την πρώτη σχέση, δεν με πίεσε ποτέ να έχουμε σεξουαλική επαφή. Ήταν επιλογή μου και στα 21 μου είχαν την πρώτη μου σεξουαλική επαφή. Ποτέ δεν το μετάνιωσα.

Το 2019 έφυγα από το νησί και ήρθα στην Αθήνα μέχρι που τον Οκτώβριο έπιασα δουλειά ως barwoman. Φοβόμουν πολύ. Δε μου ζητήθηκε να κάνω κάτι που δεν θέλω. Γνώρισα έναν άνθρωπο και καψουρεύτηκα, δεν ένιωσα ποτέ μαζί του ρατσισμό και με έκανε να νιώσω δυνατή, όπως και η δουλειά που έκανα.

Το μήνυμα που δίνω σε όλους τους ανθρώπους που περνάνε μια δύσκολη ζωή είναι να μην τα παρατάνε ποτέ.

Μετά τη βροχή βγαίνει ο ήλιος»

Στο τέλος της εξομολόγησης, η Ραΐσα κλήθηκε στο δωμάτιο επικοινωνίας, όπου βρισκόταν η μητέρα της και ξέσπασε σε κλάματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM