Έλενα Τζώρτζη: «Η δουλειά του ηθοποιού δεν είναι επίδειξη εξουσίας»

Η ηθοποιός Έλενα Τζώρτζη μιλά για τη δική της τραυματική εμπειρία και αναρωτιέται: «Πώς θα αποδείξω ότι με είχε κλειδώσει στο δωμάτιο και προσπαθούσε να με βιάσει;»

Η Έλενα Τζώρτζη μέσα από την εκπομπή «Happy Day» εξομολογείται τη δική της τραυματική εμπειρία αναφορικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από γνωστό σκηνοθέτη.

Η εξομολόγηση της ηθοποιού

Η ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή πήρε θέση σε όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τον καλλιτεχνικό χώρο, παίρνοντας το θάρρος να μιλήσει και εκείνη για ένα ανάλογο δικό της συμβάν.

Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος μάλιστα μετά την άρνησή της την απέλυσε, μιας και –όπως υποστηρίζει και η ίδια– «δεν έκανε τη… δουλειά του».

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μας καλύπτει εμάς, τις γυναίκες ειδικότερα»

Αρχικά, η ηθοποιός είπε: «Η δουλειά του ηθοποιού δεν είναι επίδειξη εξουσίας και παιχνίδι εξουσίας. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας καλύπτει εμάς, τις γυναίκες ειδικότερα, από την κακοποίηση αυτού του είδους. Φτάσαμε στο σημείο η πολιτισμένη κοινωνία μας να θεωρεί κακούργημα τον βασανισμό των ζώων με δέκα χρόνια κάθειρξη και θεωρεί πλημμέλημα τη σεξουαλική κακοποίηση».

«Πώς θα αποδείξω εγώ ότι με είχε κλειδώσει κάποιος μέσα σε ένα δωμάτιο και προσπαθούσε να με βιάσει;»

Και συνέχισε λέγοντας: «Πώς θα αποδείξω εγώ ότι με είχε κλειδώσει κάποιος μέσα σε ένα δωμάτιο και προσπαθούσε να με βιάσει; Είτε το κατάφερε είτε όχι, πείτε μου πώς θα το αποδείξω. Γιατί δεν ήξερα, όπως μου είπε, πώς γίνονται οι καριέρες».

Αμέσως μετά, η Έλενα Τζώρτζη συμπλήρωσε: «Και του απάντησα ότι αν ήθελα να κάνω τέτοιου είδους καριέρα, θα την έκανα όταν ήμουν 20 και είχα άγνοια. Στα 45 μου πας να μου επιβάλεις αυτό το πράγμα και νομίζεις ότι θα το ανεχτώ; Μπορεί να σε πάρει και το 166, θα σε δείρω, άνοιξέ μου την πόρτα να φύγω. Την άνοιξε, έφυγα και με απέλυσε.

«Την επόμενη φορά που με ζήτησε ένας άλλος σκηνοθέτης, του απάντησε: "Όποια άλλη θέλεις από το ελληνικό θέατρο εκτός από αυτήν". Για ποιο λόγο; Δεν έκανα τη δουλειά μου; Δεν έκανα τη δική του τη δουλειά», κατέληξε η Ελένη Τζώρτζη.

Δείτε όσα αποκάλυψε η ηθοποιός: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM