#ΜένουμεΣπίτι: 10 ντοκιμαντέρ που μπορείς να δεις στο Netflix (video+pics)

#ΜένουμεΣπίτι καθώς πρέπει να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού που έχει πλήξει και την χώρα μας.

Η πανδημία μας αναγκάζει να περνάμε σχεδόν όλη την ημέρα στο σπίτι μας, ειδικά μετά τα τελευταία αυστηρά μέτρα που αφορούν στην κυκλοφορία.

Εκατομμύρια τηλεθεατές τη λατρεύουν για τις σειρές και τις ταινίες της,αλλά η πλατφόρμα του Netflix είναι πλούσια και σε άλλα είδη.

Αν είστε λάτρεις των ντοκιμαντέρ και συγκεκριμένα εκείνων που αναπαριστούν αληθινά εγκλήματα, τότε η πλατφόρμα του Netflix είναι  θα σας ικανοποιήσει με το πλούσιο υλικό της.

Όχι μόνο διαθέτει ντοκιμαντέρ με ιστορίες αληθινών εγκλημάτων και μαρτυρίες προσώπων, αλλά περιλαμβάνει και ντοκιμαντέρ με συνεντεύξεις από πραγματικούς εγκληματίες.

Παρακάτω θα δείτε τη λίστα με 10 ντοκιμαντέρ που μπορείτε να παρακολουθήσετε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όλο αυτό το διάστημα που θα μείνουμε αρκετές ώρες στο σπίτι.

 

EVIL GENIUS

Μια αληθινή ιστορία που ξεκινά με το φρικτό θάνατο ενός πιτσαδόρου που ληστεύει μια τράπεζα έχοντας μια βόμβα γύρο από το λαιμό του. Η συνέχεια είναι πιο αλλόκοτη.

 

THE CONFESSION KILLER

Μια μίνι σειρά στην οποία ο Χένρι Λι Λούκας δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνος για εκατοντάδες αδιευκρίνιστες δολοφονίες το  1983. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εξετάζει την αλήθεια και τις τρομακτικές συνέπειές της.

https://www.youtube.com/watch?v=mWPbC9Fp-yk&feature=emb_title

MAKING A MURDERER

Αληθινό θρίλερ που γυρίστηκε σε διάρκεια 13 ετών.Αφηγείται την πρωτοφανή ιστορία δύο αντρών οι οποίοι κατηγορούνται για ένα φρικαλέο έγκλημα που ίσως να μην διέπραξαν.

 

THE STAIRCASE

Ατύχημα ή δολοφονία; Μετά το μυστηριώδη θάνατο της γυναίκας του,ο συγγραφέας Μάικλ Πίτερσον βλέπει τη ζωή του να μπαίνει κάτω απο το μικροσκόπιο. Στο ντοκιμαντέρ του Νetflix, το οποίο απαρτίζεται από 13 επεισόδια, ο θεατής ξανά και ξανά μπερδεμένος,καθώς παρακολουθεί την ιστορία των γεγονότων,με το ερώτημα : ‘’Τελικά το έκανε ο Πίτερσον ; ‘’ να πλανάται στον αέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=Bvv97sCcruY&feature=emb_title

 

KILLER INSIDE: THE MIND OF AARON HERNANDEZ

Πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ σε τρία μέρη που εξετάζει τί οδήγησε στη δολοφονική πτώση και το τραγικό θάνατο του πρώην σταρ του NFL Aaron Hernandez.

 

ICARUS

Ένας Αμερικανός ποδηλάτης βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο ντόπινγκ που αφορά έναν Ρώσο επιστήμονα,τον πιο περιζήτητο πληροφοριοδότη του Πούτιν. Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ το οποίο βραβεύτηκε με Όσκαρ.

https://www.youtube.com/watch?v=qXoRdSTrR-4&feature=emb_title

 

ABDUCTED IN PLAIN SIGHT

Σε αυτό το βασισμένο σε πραγματικό έγκλημα ντοκιμαντέρ, μια οικογένεια εξαπατάται από έναν γοητευτικό γείτονα που απαγάγει την έφηβη κόρη της. Η περιγραφή της υπόθεσης μοιάζει πολύ φτωχή μπροστά στη συγκλονιστική ιστορία που μας δείχνει το Netflix. Οι συνδρομητές δηλώνουν σοκαρισμένοι,αηδιασμένοι και μερικοί ανέφεραν ότι αυτά που είδαν τους στιγμάτισαν για πάντα.

THE CONFESSION TAPES

 Μια σειρά ντοκιμαντέρ που ερευνά υποθέσεις ατόμων που καταδικάστηκαν για φόνο,αλλά ισχυρίζονται ότι οι ομολογίες τους ήταν εκβιασμένες, ακούσιες ή ψευδείς.

https://www.youtube.com/watch?v=d8517R-rzao&feature=emb_title

WILD WILD COUNTRY

Πρόκειται για ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει ένα μικρό μέρος της ιστορίας της αίρεσης Rajneeshism, της οποίας ο πνευματικός ηγέτης ήταν ο Bhagwan Shree Rahneesh αργότερα γνωστός Οsho. Ο Bhagwan έγινε γνωστός στην Ινδία κατά τις δεκαετίες του ’60 και ’70 γιατί εξέφραζε τη γνώμη του κατά του σοσιαλισμού,του Γκάντι και της ορθόδοξης θρησκείας. Παρ’όλα αυτά, το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη δεκαετία του ’80 και συγκεκριμένα από το 1981 έως το 1985,όταν οι ακόλουθοι του Οsho αλλά και ο ίδιος μεταφέρθηκαν στο Όρεγκον της Αμερικής για να χτίσουν την κοινότητά τους,που αργότερα έγινε η πόλη Rajneeshpuram.

Δείτε φωτογραφίες παρακάτω:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM