«Survivor»: Παιχνίδι επιβίωσης ή καθαρό ριάλιτι;

Το «Survivor» είναι από τα προγράμματα εκείνα που κάθε φορά μάς απασχολούν λίγο περισσότερο από όσο πρέπει ως τηλεθεατές... Το θέμα είναι ένα όμως: Μας απασχολούν αγωνιστικά ή απλώς για τις ίντριγκες και τα συναφή;

Το επιτυχημένο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ μας κρατά συντροφιά σχεδόν καθημερινά και έχει γίνει, κατά κάποιον τρόπο, μια αγαπημένη συνήθεια. Γι' αυτό κάθε επεισόδιο του παιχνιδιού συγκεντρώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Εξάλλου, τέτοια προγράμματα σχεδόν πάντα έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Και η παραγωγή του «Survivor» κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι μερικές φορές γίνεται με πιο περίεργα μέσα. Πιο ασυνήθιστα, τα οποία φέρνουν προ εκπλήξεως και τους ίδιους τους παίκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «εισβολή» του Σάκη Κατσούλη στο παιχνίδι.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η παραγωγή στόχευε στο ανθρωποκεντρικό κομμάτι και στο κόνσεπτ του καθαρού ριάλιτι, μαζί με ό,τι και αν σημαίνει αυτό βασικά. Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογήσει κανείς το γεγονός πως ο Σάκης είναι ο πρώην σύντροφος της Μαριαλένας Ρουμελιώτη; Και δεν φτάνει αυτό, αλλά μαζί με τον νέο παίκτη μπήκε και η Χριστίνα Κεφαλά, με την οποία ο Σάκης είχε ένα φλερτ στο παρελθόν.

Σάκης και Μαριαλένα

Όπως ήδη γνωρίζετε. ήταν κάπως παράδοξο που βρέθηκαν όλοι αυτοί οι πρώην στον Άγιο Δομίνικο, και μάλιστα στην ίδια ομάδα. Δηλαδή, φανταστείτε πώς ένιωσε η Μαριαλένα, που τους είδε ξαφνικά μπροστά της. Ένα σοκ ήταν αναμενόμενο, δεν το αρνούμαι. Και εγώ δεν ξέρω πώς θα το διαχειριζόμουν όλο αυτό, είναι η αλήθεια.

Γιατί φανταστείτε πως το τελευταίο διάστημα η ανθρωπότητα βασανίζεται από τη νόσο Covid-19, η Μαριαλένα ταξιδεύει μακριά από όλα, μπαίνει στο παιχνίδι, σε τόσο αντίξοες συνθήκες, με πείνα, ταλαιπωρία, αγωνίσματα κ.ο.κ. Και ξαφνικά καταφτάνει ο πρώην της

–την ώρα που η ίδια διατηρεί νέα σχέση εκτός παιχνιδιού– «αγκαζέ» με πρόσφατο φλερτ. Ε, πόσα να διαχειριστεί δηλαδή και αυτή; Ε όχι, too much to handle, την καταλαβαίνω.

Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη

Είναι η ζωντανή απόδειξη πως το να είσαι παίκτης ριάλιτι εν έτει 2021 δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί ποτέ μα ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Το αστείο βέβαια, ή το ακόμη πιο weird, θα ήταν ο Σάκης να έβρισκε και νυν μέσα από το παιχνίδι. Απλά κάντε το εικόνα. Θα μπορούσαν να μπλεχτούν ακόμη περισσότερα τα πράγματα – αν διαβάζει η παραγωγή, ας παίρνει ιδέες, ή μήπως όχι (;)

Τι άλλο να περιμένει η Μαριαλένα, αλλά και η κάθε Μαριαλένα, στην τελική, στον βωμό της τηλεθέασης και σε ένα πρόγραμμα που υπηρετεί στο έπακρον το κόνσεπτ και τις «αξίες» του pure ριάλιτι (;)

Ο Ηλίας Μπογδανος με Κοψιδά και Τριαντάφυλλο

Και πέραν αυτού βέβαια, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, το φετινό «Survivor» κρατάει τα ηνία ως το πιο ιντριγκαδόρικο όλων των εποχών. Όλοι έχουν έρθει σε ρήξη με όλους, όλοι έχουν να προσάψουν κάτι σε κάποιον άλλον, οι κλίκες και οι κόντρες δίνουν και παίρνουν, τα μεγάλα λόγια και τα μπλα μπλα δεν σταματούν λεπτό.

Και αν με ρωτάτε, «ναι, είναι άνευ προηγουμένου». Και τα αγωνίσματα, όπως και τα συμβούλια του νησιού, πάντοτε ανεβάζουν τους τόνους, οξύνουν τα πνεύματα και τα πράγματα γίνονται χειρότερα σε χρόνο dt.

μέλη της μπλε ομάδας του Survivor

Η παραγωγή κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας κρατά μπροστά στην οθόνη και την ίδια ώρα πασχίζει, έστω και από απόσταση, να μας βάζει σε διαδικασία να πάρουμε θέση. Ποιον ή ποια να υποστηρίξεις; Και γιατί; Άννα Μαρία; Ελευθερία; Κρις και Άλεξ Παππά; Παπα-Ντάφυ; Ποια είναι η φωνή της λογικής στην τελική; Υπάρχει;

Η λίστα έχει και συνέχεια βέβαια. Μην ξεχνάμε το όλο στόρι που είχε γίνει με την Ανθή Σαλαγκούδη και τη «βοήθεια» από τον μπαμπά της ή τα σαχλώδη «Αδελφέ μου και αδελφέ μου» από τον Τριαντάφυλλο σε συνοδεία με τους αγιασμούς του.

Τριαντάφυλλος

Ειλικρινά, απορώ τι άλλο μπορεί να σκεφτεί η Acun Medya, καθώς πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεθεατών αδημονεί για την επόμενη κόντρα και όχι για το επόμενο αγώνισμα.

Η παραγωγή «γυρίζει την μπιφτέκα» διαρκώς και χάνουμε και εμείς, αλλά ειδικότερα οι παίκτες την μπάλα όλη την ώρα. Νομίζω πως και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δεν ξέρουν τι άλλο μπορεί να τους εμφανιστεί μετά την επόμενη βουτιά.

Όσο υποψιασμένος και αν είναι κάποιος που δηλώνει συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, το φετινό «Survivor» ξεπερνά μέρα με τη μέρα κάθε φαντασία. Και απλά μας υποβάλλει αβίαστα να ανυπομονούμε για το κάτι παραπάνω. Τι άλλο «απρόοπτο» μπορεί να συμβεί;

Κόρο

Τουλάχιστον, με τα τωρινά δεδομένα δεν περιμένουμε νέους παίκτες, οπότε θα πορευτούμε με όσους βρίσκονται ήδη στο νησί. Ωστόσο, η παραγωγή θα βρει κάτι για να μας απασχολήσει... Κάποια ίντριγκα, ένα νέο ειδύλλιο ή ένα non-existent ειδύλλιο, το οποίο on camera θα πάρει από μόνο του σάρκα και οστά στα ξαφνικά.

Συμπερασματικά, με βάση τα όσα βλέπουμε στο φετινό «Survivor» –αλλά και στα υπόλοιπα ριάλιτι της φετινής χρονιάς, όπως π.χ. το new age «Fame Story»–, είναι δύσκολο τελικά να είσαι παίκτης ριάλιτι, μιας και τα «απρόοπτα» πάντα σε βρίσκουν, και μάλιστα εκεί που δεν το περιμένεις. H συνέχεια επί της οθόνης λοιπόν!

Ο Γιώργος Λιανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM