Prodigy: Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για την ιστορία της μπάντας

Ένα ντοκιμαντέρ για τους Prodigy, την μεγαλύτερη μπάντα ηλεκτρονικής μουσικής, βρίσκεται προ των πυλών και όλοι μας ανυπομονούμε

Όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα δούμε ένα ενδιαφέρον και εφ' όλης της ύλης ντοκιμαντέρ για την μεγαλύτερη μπάντα ηλεκτρονικής μουσικής, τους Prodigy.

Ειδικότερα, τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, Λίαμ Χόουλετ και Μάξιμ είναι παραγωγοί της ταινίας, η οποία αποτελεί πρότζεκτ της Pulse Films, του στούντιο των ντοκιμαντέρ Lemonade της Beyoncé, του Shut Up And Play The Hits των LCD Soundsystem’s και του 20.000 Days On Earth του Νικ Κέιβ.

Στην σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ο Πολ Νταγκντέιλ

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ αυτού πρόκειται να είναι ο συνεργάτης της μπάντας, Πολ Νταγκντέιλ, ο οποίος παλιότερα είχε σκηνοθετήσει την ταινία «World On Fire» με τις συναυλίες των Prodigy το 2011. Επιπλέον, να σημειωθεί πως ο Νταγκντέιλ είναι και ο δημιουργός ταινιών με θέμα τις συναυλίες των Rolling Stones, των Coldplay κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το πρώτο μουσικό ντοκιμαντέρ των Prodigy –οι οποίοι έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο– περιγράφεται ως «ασυμβίβαστη και συναισθηματική ιστορία μιας παρέας νεαρών από το Έσσεξ που βρέθηκαν μαζί στη δίνη της rave σκηνής της δεκαετίας του ’80 στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Το συγκρότημα Prodigy

«Είναι ο σωστός χρόνος για να πούμε την ιστορία του συγκροτήματος μας, ολόκληρη»

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας αφιερώνουν την ταινία αυτή στον εκλιπόντα αρχηγό των Prodigy, Κιθ Φλιντ, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο του 2019, σε ηλικία 49 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιοι αναφέρουν σε κοινή τους δήλωσε: «Κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για τη μπάντα… λοιπόν και τί έγινε; Μετά τη συγκλονιστική απώλεια του αδερφού μας Κιθ το 2019, είναι ο σωστός χρόνος για να πούμε την ιστορία του συγκροτήματος μας, ολόκληρη».

«Αυτό το φιλμ θα γίνει με την ίδια ακεραιότητα που έχει η μουσική μας»

Και επισημαίνουν: «Είναι μια ιστορία ενός χαοτικού και ταραγμένου ταξιδιού της συμμορίας μας, του γκρουπ, της μπάντας του κόσμου – των Prodigy. Ή απλά, η ιστορία αδερφών σε αποστολή να κάνουν θόρυβο, να θερμαίνουν τις ψυχές των ανθρώπων και να ανατινάζουν τα ηχητικά συστήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτό το φιλμ θα γίνει με την ίδια ακεραιότητα που έχει η μουσική μας – χωρίς συμβιβασμούς και ωραιοποιήσεις, ειλικρινές… αφιερωμένο στον Κιθ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM