Τρίτο παγκοσμίως στη λίστα του Spotify το «Supernova» των Light και Hawk

Το album των trappers Light και Hawk, «Supernova» κατέκτησε την τρίτη θέση στην παγκόσμια λίστα του Spotify

Οι αγαπημένοι trappers Light και Hawk με το νέο τους άλμπουμ «Supernova» κατάφεραν να κατακτήσουν την τρίτη θέση στην κατηγορία «Top Debut Albums» του Spotify παγκοσμίως. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το ότι το κομμάτι «Voodoo» έφτασε νούμερο #1 στις τάσεις του YouTube μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες από την κυκλοφορία του. Επίσης, τα 9 classic tracks του «Supernova», κατάφεραν να μπουν αμέσως στο «Spotify Top50»!

Ο δίσκος «SUPERNOVA», σε παραγωγή των Skive και Baghdad, αποτελεί μία μουσική αφήγηση της πορείας και της πραγματικότητας του Light και του Hawk.

Η επιτυχία του «Voodoo»

Το Voodoo, το οποίο μεταδόθηκε σε αποκλειστικότητα στο Spotify στις 18 Δεκεμβρίου τρεις μέρες πριν τη γενική του κυκλοφορία, κατέγραψε 600.000 streams την ημέρα της κυκλοφορίας. Έγινε έτσι το ελληνικό κομμάτι με τα περισσότερα streams την ημέρα της κυκλοφορίας του.

Στο youtube, στο οποίο κυκλοφόρησε στις 21 Δεκεμβρίου έχει ξεπεράσει πλέον τα 6 εκατομμύρια views, ενώ παραμένει ακόμα 2ο στις τάσεις της πλατφόρμας. Ο δίσκος των Hawk και Light «Supernova» που έγινε διαθέσιμος στο Spotify στις 25 Δεκεμβρίου γνωρίζει πρωτοφανή επιτυχία για ελληνικό δίσκο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Και τα 9 κομμάτια που περιλαμβάνει βρίσκονταν στο Top 50 της πλατφόρμας για την Ελλάδα.

Η κινηματογραφική παραγωγή του Voodoo

Οι δύο trappers μετέφεραν το κομμάτι Voodoo στις οθόνες μας κάνοντας ένα videoclip - υπερπαραγωγή με κινηματογραφικές προδιαγραφές. Στην πλειονότητά τους τα music video του Light είναι πολύ προσεγμένα, όπως για παράδειγμα το «Mosca» αλλά το «Voodoo» ξεπέρασε τις προσδοκίες του κοινού. Τη σκηνοθεσία του music video υπογράφει ο Angel Saft και την παραγωγή η Crystal View.

Οι χρήστες του Youtube, με σχόλιά τους αποθέωσαν το videoclip, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι ακόμα και αν δεν ακούν αυτού του είδους τη μουσική παραδέχθηκαν το πόσο καλογυρισμένο, διαφορετικό -χωρίς πρόστυχες πρωταγωνίστριες- είναι για ελληνικά δεδομένα το videoclip του συγκεκριμένου κομματιού.

Δείτε το videoclip:
«Η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη»

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Mega Star» και τη Μαντώ Γαστεράτου ο Light μίλησε για τα μουσικά του ακούσματα ενώ εξέφρασε και το παράπονό του όσον αφορά τις εταιρείες και τα ονόματα που είναι χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ραπ άκουγα πάντα. Έχω ακούσει πολλά είδη μουσικής. Άμα είναι καλό το ακούω». «Θεωρώ ότι η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη. Στα mainstream media επικρατεί μια κλικοκρατία και νεποτισμός από τους λαϊκούς τραγουδιστές και συνθέτες. Επειδή είναι πολλά χρόνια μέσα στη φάση, έχουν καταλλάβει όλες αυτές τις θέσεις των αυτοδιαχειριζόμενων εταιρειών. Τα νούμερα που μπορεί να έχω κάνει εγώ, ο Madclip, ο Hawk ή ένας άλλος ραπ καλλιτέχνης ο οποίος έχει πραγματικό engagement και ο κόσμος μπαίνει από μόνος του να τον ακούσει και δεν τον ταΐζουν με το ζόρι μέσω ραδιοφώνων και διαφημίσεων, πιστεύω ότι δεν αναγνωρίζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM