Oscar 2020: Το χορτοφαγικό menu και ο ρόλος του Joaquin Phoenix σε αυτή την επιλογή

Σχεδόν ολικά χορτοφαγικό θα είναι το μενού στις φετινές εκδηλώσεις για τα Όσκαρ 2020.


Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Τα μενού για το ετήσιο γεύμα προς τιμή των υποψηφίων για τα Χρυσά Αγαλματίδια Όσκαρ, όπως και τα finger food που θα προσφέρονται πριν από την τελετή απονομής στο Hollywood, την 9η Φεβρουαρίου, θα είναι 100% ολικά χορτοφαγικά, σημειώνει η ακαδημία.

Χωρίς πλαστικά η απονομή των Όσκαρ 2020

Το μενού για το Governors Ball, το γκαλά αμέσως μετά την τελετή απονομής, θα είναι κατά 70% ολικά χορτοφαγικό και 30% vegeterian ή με ψάρι και κρέας.

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού και άλλα αναψυκτικά σε πλαστικές συσκευασίες θα εξαλειφθούν από τις εκδηλώσεις για τα βραβεία Όσκαρ. Έτσι τονίζει η Ακαδημία σε μια ανακοίνωση. Η Ακαδημία, τα 8.000 μέλη της οποίας επιλέγουν τους νικητές των Όσκαρ, επισήμανε ότι «οφείλουμε… να δεσμευτούμε στη στήριξη του πλανήτη».

Στο πνεύμα των Χρυσών Σφαιρών τα 'Οσκαρ

Αυστηρώς χορτοφαγικά μενού προσφέρθηκαν στους καλεσμένους και υποψηφίους στα γκαλά των Χρυσών Σφαιρών και των βραβείων του Σωματείου Ηθοποιών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο πρωταγωνιστής του Τζόκερ Joaquin Phoenix, που είναι vegan και ακτιβιστής, πρότεινε την αλλαγή για το δείπνο των Χρυσών Σφαιρών, όπου η συνηθισμένη μπριζόλα και ψάρι αντικαταστάθηκαν από ριζότο μανιταριού και σκαλοπίνια μανιταριών. Kάτι το οποίο θα ακολουθήσουν και οι διοργανωτές των Όσκαρ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM