Οι καλύτερες παραλίες στη Λευκάδα: Τιρκουάζ νερά και ειδυλλιακή ομορφιά

Λευκάδα
Photo: Pexels

Η Λευκάδα, είναι το τέταρτο σε μέγεθος μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, συνδυάζει άψογα τα στοιχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας με τις ομορφιές ενός νησιού. Επιπλέον, γίνεται πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο, λόγω και της σύνδεσης της με τις απέναντι στερεοελλαδίτικες ακτές μέσω της πλωτής γέφυρας, έχει όλα τα στοιχεία που θα κάνουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές αξέχαστες. Οι παραλίες της Λευκάδας εντυπωσιάζουν, όχι μόνο για την μοναδική ομορφιά τους, αλλά και για τα κρυστάλλινα νερά που αγαπούν ντόπιοι και επισκέπτες. Παρακάτω θα δείτε την λίστα με τις ομορφότερες πλαζ του νησιού. 

Πόρτο Κατσίκι

Το Πόρτο Κατσίκι, αυτή η υπέροχη παραλία με το… περίεργο όνομα, βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Λευκάδας. Για να την προσεγγίσουν οι επισκέπτες της χρειάζεται να κατέβουν περί τα 100 σκαλοπάτια, σκαλισμένα στην πλαγιά του βουνού. Η θέα ανταμείβει την προσπάθεια, όπως βεβαίως την ανταμείβει και η βουτιά στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Διαφορετικός τρόπος προσέγγισης και πιο… ξεκούραστος είναι με τα καραβάκια που ξεκινούν από το Νυδρί ή τη Βασιλική και κάνουν αυτή τη διαδρομή. Ο απότομος γκρεμός πάνω από την ολόχρυση άμμο, τα διαυγή νερά, η αίσθηση του μεγαλείου της φύσης και το απέραντο της θάλασσας, έχουν αναδείξει το Πόρτο Κατσίκι σε μία από τις κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου.

Λευκάδα
Photo: Pexels

Κάστρο

Μια παραλία που γνωρίζουν κυρίως οι ντόπιοι µε καταγάλανα, καθαρά νερά. Απέναντι από το κάστρο της Αγίας Μαύρας, δίπλα στην Αµµόγλωσσα και σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Λευκάδας.

Άη-Γιάννης και  Μύλοι

Σε µικρή απόσταση από τη πόλη της Λευκάδας, κοντά στον οµώνυµο ναό, αποτελεί αγαπηµένο τόπο για τους wind και kite surfers µε γαλαζοπράσινα νερά και γραφικά ταβερνάκια και cafes. Στην προέκταση της παραλίας, είναι οι Μύλοι επίσης για τους λάτρεις των wind sports.

Παραλία
Photo: Pexels

Αµµόγλωσσα και Γύρα

Η Αμμόγλωσσα με σχήµα που υποδηλώνει το όνοµα της, µε λευκή άµµο και καταγάλανα νερά, βρίσκεται αρκετά κοντά στην πόλη της Λευκάδας, µόλις ελάχιστα µέτρα από την πλωτή γέφυρα, δεξιά από το φάρο και απέναντι από το κάστρο της Αγίας Μαύρας. Η Γύρα δηµοφιλής και πανέµορφη, µια ανάσα από την πόλη του νησιού «βλέπει» την ηπειρωτική χώρα και όχι την ανοιχτή θάλασσα µε γενικά ήρεµα νερά.

Πευκούλια

Άγριας οµορφιάς παραλία, πριν τον κοσµοπολίτικο Άγιο Νικήτα, που πήρε το όνοµά της από το πευκοδάσος που σε ορισµένα σηµεία φτάνει και µέχρι την άµµο. Οργανωµένη µόνο σε ένα σηµείο και µετά τον µεγάλο βράχο είναι περιοχή γυµνιστών.

Λευκάδα
Photo: Pexels

Γιαλός

Η µεγαλύτερη παραλία του νησιού, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τους… σταρ όπως οι Εγκρεµνοί και το Κάθισµα αλλά είναι λιγότερο δηµοφιλής. Αµµώδης µε καταγάλανα νερά, δυτικά από το χωριό Αθάνι, που την επισκέπτονται και κατασκηνωτές.

Μύλος

Τιρκουάζ , βαθιά νερά και λευκή άµµος, πραγµατικά ένας σωστός παράδεισος που ωστόσο είναι προσβάσιµη µε taxi boat ή από ένα γραφικό µονοπάτι που ξεκινά από τον Άγιο Νικήτα.

Βασιλική

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ πίνουν νερό στο όνοµά της. Στον οµώνυµο οικισµό, είναι από τις διασηµότερες µε µεγάλη φήµη στους εραστές των σέρφερς χάρη στους ευνοϊκούς ανέµους ενώ στη δυτική πλευρά τα νερά είναι µονίµως ήρεµα. Περιτριγυρισµένη από καταπράσινες πλαγιές, αλλά και από πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και µπαρ.

Αµµούσα ή Αµµουσώ

Μικρή παραλία κοντά στη Βασιλική, µε γαλαζοπράσινα νερά και στρωµένη µε µεγάλα βότσαλα. Σε µεγάλο µέρος της έχουν τοποθετηθεί οµπρέλες και ξαπλώστρες.