Πολιτιστικό καλοκαίρι Αθήνα: 100 εκδηλώσεις σε Τεχνόπολη, Γκράβα, Κολωνό

κόσμος σε συναυλία
© Unsplash

Ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζει μοναδικές εκδηλώσεις με φεστιβάλ και μαγικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Τεχνόπολη, τα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ και τον Κινηματογράφο ΑΒ. Αυτοί οι χώροι διατίθενται δωρεάν σε καλλιτέχνες, ομάδες και εταιρείες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μετά από ανοιχτό κάλεσμα, η Επιτροπή Εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων επέλεξε 100 από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, ενώ το πρόγραμμα επιμελήθηκαν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη.

συναυλία
© Unsplash

Πότε ανοίγει η αυλαία

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Τεχνόπολη την Τετάρτη 9 Ιουνίου, με τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο Γκάζι μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις συναυλίες –όπως και πέρυσι– απ' όπου κι αν βρίσκονται μέσω live streaming.

Για έναν ολόκληρο μήνα μουσικές θα ηχήσουν στο Θέατρο Κολωνού και στο Θέατρο Γκράβας, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ενώ οι σκηνές τους θα φιλοξενήσουν υψηλής ποιότητας θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλους.

Ταυτόχρονα, σημαντικοί σκηνοθέτες και ομάδες μάς παρουσιάζουν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από ένα ευρύ φάσμα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

κόσμος σε ροκ συναυλία
© Unsplash

Καταληκτικά, ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος ΑΒ, στα Άνω Πατήσια, ανανεώνεται και ανοίγει ξανά τις πόρτες του, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμενα, performances σύγχρονου χορού που αφηγούνται αληθινές ιστορίες, tango, φλαμένκο, μουσικές παραστάσεις, αλλά και παραστάσεις κουκλοθέατρου, διαδραστικές θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

«Αυτό το πολιτιστικό καλοκαίρι στην Αθήνα είναι διαφορετικό. Γιατί συνδιαμορφώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τους ανθρώπους του πολιτισμού και τις ιδέες τους. Αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας. Να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους και να δώσουμε το χρώμα και τους ήχους που έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η Αθήνα» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα