Όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του σπιτιού σας (pics)

Σε κάθε σπίτι πρέπει να υπάρχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση ασήμαντων, αλλά και μερικών σημαντικών ιατρικών επειγόντων που μπορεί να προκύψουν.

Κακώσεις, αλλεργικές αντιδράσεις και ιώσεις είναι συχνά περιστατικά σε κάθε σπίτι.Θα πρέπει να έχετε ένα χώρο στον οποίο θα φυλάσσετε όλα τα απαραίτητα ιατρικής φροντίδας και στον οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση τα παιδιά.

Ας δούμε τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του σπιτιού μας για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.

Eπιδεσμικό υλικό: Τραυμαπλάστ για μικρές πληγές, αποστειρωμένες γάζες για μεγαλύτερες πληγές, ελαστικό επίδεσμο για διαστρέμματα, αιμοστατικό επίδεσμο για πληγές που αιμορραγούν και αυτοκόλλητη ταινία.

Βαμβάκι.

Ιωδιούχο αντισηπτικό και οξυζενέ για τον καθαρισμό των πληγών.

Παυσίπονα : Για τον πυρετό και την ανακούφιση απο πονοκεφάλους, πονόλαιμο, πόνους περιόδου, νευραλγίες. Προτιμήστε στην αρχή τα απλά παυσίπονα ( π.χ παρακεταμόλη),ενώ αν έχετε πρόβλημα στο στομάχι,αποφύγετε την ασπιρίνη και την ιβουπροφένη.

Αντιφλεγμονώδη αλοιφή για διαστρέμματα και μυικούς σπασμούς.

Αντισταμινική ή κορτιζονούχα αλοιφή για τσιμπήματα.

Αντισηπτικό κολλύριο για τα μάτια.

Αντιδιαρροικά φάρμακα.

Αντιεμετικά φάρμακα.

Αλοιφή για εγκαύματα.

Οινόπνευμα.

Ηλεκτρονικό θερμόμετρο.

Γάντια αποστειρωμένα,μίας χρήσης.

 

Για τις αλλεργίες

Αν είστε αλλεργικοί, μπορείτε να έχετε ένεση κορτιζόνης,αλλά και μια ένεση αδρεναλίνης (υπάρχει για ενηλίκους και για παιδιά),που στην αγορά κυκλοφορεί σε μορφή στυλό. Να θυμάστε, όμως, ότι χρησιμοποιείται μόνε σε επείγουσες περιπτώσεις,ενώ,αν γίνει λάθος στη χρήση της,ίσως προκαλέσει προβλήματα.

 Το παιδικό φαρμακείο :

Αν στην οικογένεια υπάρχουν παιδιά και μωρά,θα χρειαστείτε επιπλέον :

1)Σιρόπι παρακεταμόλης.

2)Αντισταμινικό σιρόπι.

3)Αμπούλες φυσιολογικού ορού για ρινική συμφόρηση.

4)Σύριγγες των 2 ml  ή των 5 ml για την χορήγηση φαρμάκων.

 

Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης των φαρμάκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά. Ό,τι έχει λήξει το πηγαίνετε απευθείας στην ανακύκλωση φαρμάκων που θα βρείτε σε πολλά φαρμακεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM