4 τροφές που βοηθάνε στην αντιμετώπιση το κοινού κρυολογήματος (pics)

Το κρυολόγημα είναι συνηθισμένο τον χειμώνα, αλλά και άλλες εποχές του χρόνου, αφού όταν βλέπουμε λίγο ήλιο, παίρνουμε θάρρος, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να την «πατάμε».

Λίγο «γαργάλημα» στο λαιμό που στη συνέχεια γίνεται πονόλαιμος, λίγη καταρροή, είναι τα πρώτα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Παρόλο που τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά, όλα τα κρυολογήματα είναι αποτέλεσμα λοίμωξης του αναπνευστικού που μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικούς ιούς.

Γι’αυτό το λόγο χρειάζεται να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας, έτσι ώστε να μην είναι επιρρεπή σε οποιοδήποτε ιό. Έκτος από τις βιταμίνες που μπορούμε να πάρουμε, υπάρχει μία λίστα από τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και στο να είναι ανθεκτικό στο κοινό κρυολόγημα.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι «μαγικές» τροφές που είναι ιδανικές για το ανοσοποιητικό μας.

 

Σαρδέλες

 

 

Τα λιπαρά ωμέγα- 3 που βρίσκονται σε πολλά ψάρια συμπεριλαμβανομένων και τον σαρδελών δεν είναι μόνο καλό για την καρδιά και να μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα ωμέγα-3 έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Γιατί εφόσον όλα τα ψάρια έχουν την ωμέγα-3 προτείνονται οι σαρδέλες; Η απάντηση είναι ότι οι σαρδέλες έχουν μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3. Μία μερίδα 3 ουγγιών έχει 2,5 χ 3χ περισσότερα ωμέγα 3s από οποιαδήποτε άλλο ψάρι συμπεριλαμβανομένων του σολομού και  της πέστροφας.

 

Μανιτάρια

 

Κάποιοι τα αγαπάνε και κάποια άλλοι τα μισούν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μανιτάρια είναι γεμάτα με βιταμίνες Β, αντιοξειδωτικά καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών και σελήνιο.

Η κατανάλωση μανιταριών έχει αντιική δράση και σχετίζεται με την αυξημένη παραγωγή κυττάρων που καταπολεμούν την μόλυνση. Τα μανιτάρια βοηθάνε στην εξισορρόπηση ελλείψεων που οδηγούν στην ασθένεια.

Για παράδειγμα, εάν το σώμα σας δεν διαθέτει επαρκείς ποσότητες σεληνίου, έχετε μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης.

 

Πιπερόριζα

 

Το τζίντζερ έχει μακρά ιστορία ενάντια σε πολλές ασθένειες. Στην Ιαπωνία, την Κίνα, το τζίντζερ είναι μία από τις νούμερο ένα συστάσεις για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσάρεστα κρυολογήματα. Το τσάι από τζίντζερ είναι ιδιαίτερα ισχυρό αφού καταπολεμά όχι μόνο το κρυολόγημα, αλλά και τη γρίπη, τη ναυτία και τη φλεγμονή. Το τσάι με τζίντζερ και λεμόνι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση οποιουδήποτε κρυολογήματος ή γρίπης.

 

Κίτρινες πιπεριές

 

Η βιταμίνη C είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα το οποίο παίρνουν οι άνθρωποι για να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα, τη γρίπη και άλλες λοιμώξεις. Η πιπεριά είναι μία εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C. Για τα τελευταία 80 χρόνια, η βιταμίνη C, έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των αναπνευστικών λοιμώξεων, αλλά η έρευνα έδειξε ότι δεν κάνει πολλά για την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην εξάλειψη του κρυολογήματος και ανακουφίζει από τα συμπτώματα.

Οι παραπάνω τροφές είναι οι βασικές που βοηθάνε στην αντιμετώπιση του απλού κρυολογήματος και πρέπει να τις εντάξουμε στη διατροφή μας έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM