Ύπνος και παραγωγικότητα: Σε ποια κατηγορία «sleeper» ανήκεις;

Το πρόγραμμα του ύπνου μας, μάς δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και την παραγωγικότητα μας – Ένα μάθημα ζωής που μας δίνει το Tik Tok

Πολλές φορές το Tik Tok μπορεί να μας δώσει μερικά μαθήματα και να μας κάνει να μάθουμε πράγματα τα οποία διαφορετικά μπορεί να μην μας απασχολούσαν καν. Έτσι, και σ' αυτήν την περίπτωση ένα βίντεο στο Tik Tok μας «δίνει τα φώτα του» και μας υποδεικνύει το τι λέει ο τύπος του «sleeper» που είμαστε για την προσωπικότητα/χαρακτήρα μας, αλλά και για την παραγωγικότητα μας.

Επιπλέον, το να γνωρίζει κανείς σε ποια κατηγορία ανήκει είναι πολύ βοηθητικό, ώστε να μπορέσει να βελτιώσει τον ύπνο του –όχι μόνο το πρόγραμμα αυτού– και παράλληλα, μπορεί να δώσει ένα καλό boost στην παραγωγικότητα του.

Μάθε σε ποια κατηγορία ανήκεις

Σύμφωνα με το σχετικό βίντεο υπάρχουν τέσσερις τύποι ανθρώπων όσον αφορά το θέμα του ύπνου. Πιο αναλυτικά οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

  1. Δελφίνια: Το 10% των ανθρώπων είναι κομμάτι αυτής της κατηγορίας, πράγμα που σημαίνει πως τα άτομα αυτά είναι πραγματικά ακούραστα. Κοιμούνται αργά, ξυπνάνε νωρίς! Ωστόσο, τους ακολουθεί διαρκώς μια υποβόσκουσα –και κάπως αέναη– κούραση, ενώ τα λεγόμενα «δελφίνια» αντιμετωπίζουν πιο συχνά και έντονα προβλήματα ύπνου, όπως η αϋπνία (insomnia).
  2. Λιοντάρια: Μόλις 15% του γενικού πληθυσμού ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία και πρόκειται για άτομα τα οποία είναι σούπερ παραγωγικά τις πρωινές ώρες και είναι φανατικοί οπαδοί της παροιμίας «το πρωινό πουλί πιάνει το ψάρι». Ουσιαστικά, το πρωινό ξύπνημα τους ανανεώνει και τους γεμίζει ακόμα περισσότερη ενέργεια απ' ότι ο ίδιος ο ύπνος. Ωστόσο, ήδη από το απόγευμα νιώθουν φοβερά εξουθενωμένοι.
  3. Αρκούδες: Οι περισσότεροι άνθρωποι –σε ποσοστό της τάξεως του 55%– ανήκουν σ΄αυτήν την κατηγορία. Εν ολίγοις, είναι εκείνοι που κοιμούνται οκτώ ώρες ημερησίως απαραιτήτως και υποστηρίζουν πως αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί έστω και μια μέσα νιώθουν κουρασμένοι και πως μέρα τους πήγε στράφι.
  4. Λύκοι: Όσους ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία (ένα 15% των ατόμων παγκοσμίως) θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίζαμε διαφορετικά και ως «κουκουβάγιες» (ή γενικότερα «νυχτοπούλια»), μιας και μισούν το πρωινό ξύπνημα και είναι πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:
@meralarik##greenscreensticker Which sleep type are you?🐬🦁🐻🐺 Click “+” & comment- let’s compare! ##TikTokFashionMonth ##LoveYourInsecurities ##lifehack ##sleep♬ original sound - Meral | Entrepreneur
 SO, WHAT'S YOUR SLEEP TYPE? ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM