Τι πρέπει να προσέχετε όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει;

Λαμπερός ήλιος

Τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού όσο και οι χαμηλές του χειμώνα επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση με ποικίλους τρόπους.

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με την πίεση του αίματος, είναι ότι η αρτηριακή πίεση επηρεάζεται από την εναλλαγή των εποχών. Μάλιστα, υπάρχουν πάμπολλες αναφορές για την εποχική μεταβολή της αρτηριακής πίεσης, με αύξηση αυτής κατά τους ψυχρούς μήνες και πτώση τους θερμότερους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται για πτώση της αρτηριακής πίεσης κατά τους θερινούς μήνες. Αντιθέτως, ο χειμώνας ευθύνεται για την έξαρση της υπέρτασης. Η διάμετρος των αγγείων μειώνεται στις χαμηλές θερμοκρασίες, υποχρεώνοντας την καρδιά να εργαστεί σκληρότερα για την προώθηση του αίματος. Εκτός από το κρύο, αυτό που μπορεί επίσης να επηρεάσει την πίεση κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι η απότομη αλλαγή του καιρού.

Άλλες αιτίες της εποχικής υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι η αύξηση του σωματικού βάρους και η ελάχιστη σωματική άσκηση που παρατηρείται στους περισσότερους ανθρώπους τον χειμώνα.

Χρειάζεστε συμβουλές για υπερτασικούς ασθενείς; Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr.