Αισθητική Γυναικολογία: Βελτιώνει τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας

Η αισθητική γυναικολογία, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ιατρική υποειδικότητα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, προσφέρει ουσιαστικές και ριζικές λύσεις σε εκείνα τα προβλήματα των γυναικών που τα κρατούν σαν καλά φυλαγμένα μυστικά.

Πεποιθήσεις βαθιά ριζωμένες που υποστηρίζουν π.χ. ότι η χαλάρωση του κόλπου μετά τη γέννα ή η ακράτεια ούρων στην περίοδο της εμμηνόπαυσης είναι φυσιολογικά επακόλουθα που πρέπει να τα υπομένει η γυναίκα χωρίς να μιλά ανοικτά γι’ αυτά  ή να αναζητά τη λύση τους, ανήκουν στο παρελθόν.

"Η διατήρηση της υγείας και της νεότητας της γεννητικής περιοχής είναι πλέον εφικτή καθώς την τελευταία δεκαετία υπήρξε άλμα των τεχνολογικών εξελίξεων με την ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων για τη λειτουργική αποκατάσταση των γυναικολογικών προβλημάτων", αναφέρει ο Dr. Βασίλειος Γ. Κουφομιχαήλ, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Msc. Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, ο κολπικός τοκετός, η εμμηνόπαυση, οι παρενέργειες θεραπειών για σοβαρά νοσήματα, τραυματισμοί, αλλά και ανατομικές ενοχλητικές καταστάσεις όπως μεγάλα χείλη αιδοίου, προκαλούν μεταξύ άλλων ατροφία του κόλπου, αύξηση των λοιμώξεων της περιοχής, χαλάρωση του πυελικού εδάφους και ακράτεια ούρων, ενώ δεν είναι λίγα και τα αισθητικά προβλήματα που απασχολούν πολύ τις γυναίκες.

Ο κύκλος αυτών των προβλημάτων συμπληρώνεται με την αισθητή μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης και τον πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Τι είναι η αισθητική γυναικολογία

Η αισθητική γυναικολογία επί της ουσίας παρεμβαίνει στην ανάπλαση και την αναζωογόνηση του κόλπου και της γενετήσιας περιοχής, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα ζωής στις γυναίκες και αποκαθιστώντας τα σεξουαλικά προβλήματα.

Η αναζωογόνηση του κόλπου στοχεύει στην υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, η ανάπλαση του κόλπου βελτιώνει τη λειτουργικότητα του κόλπου και οι αισθητικές παρεμβάσεις μπορούν να αλλάξουν το σχήμα.

Διαβάστε για τις πρωτοποριακές θεραπείες και πως εφαρμόζονται στο health4u.gr