Κορονοϊός: «Πνίγεται το ΕΣΥ» ‒ Καταγγελίες μαρτυρούν την τραγική κατάσταση

Τραγικές οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, γενικό προσωπικό «Πνίγεται» το ΕΣΥ Κάθε 15 λεπτά πεθαίνει και ένας άνθρωπος

Άλλους 101 νεκρούς από την πανδημία θρηνεί η χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει φτάσει τους 562. Το Ε.Σ.Υ. πιέζεται αφόρητα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ενώ η καταγγελία του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών για την κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ο κ. Νταφούλης σε τηλεοπτική του παρέμβαση δήλωσε πως το νοσοκομείο βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, που κάθε 15 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος, ενώ δύο γιατροί - νοσηλευτές βρίσκονται στην εντατική.

Σύμφωνα με τον κ. Νταφούλη, θα έπρεπε να είχαν επιταχθεί και ξενοδοχεία για τους θετικούς στον ιό ασθενείς, ενώ απαραίτητες είναι και οι προσλήψεις σε γιατρούς πρώτης γραμμής. «Βλέπουμε θανάτους γιατί έχει χτυπηθεί το Ε.Σ.Υ.», είπε χαρακτηριστικά.

Πλένουν τις στολές στα σπίτια τους

Την ίδια ώρα, και ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στη κατήγγειλε πως η έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια που αναγκάζονται να παίρνουν τις στολές τους και να τις πλένουν σπίτι τους: «Αυτό που γίνεται στο νοσοκομείο μας εδώ και πολύ καιρό είναι ότι οι συνάδελφοί μου παίρνουν τα ρούχα τους και τα πλένουν σπίτι τους, με αποτέλεσμα να έχουμε διασπορά του ιού.

Οι στολές που έχουμε είναι δύο και δεν τις παίρνει το νοσοκομείο, όπως οφείλει, αλλά τις αγοράζει ο εργαζόμενος από την τσέπη του. Οι στολές δεν πλένονται στο νοσοκομείο, γιατί υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος στα πλυντήρια. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος να αναλάβει τον ιματισμό όλου του νοσοκομείου και τις στολές. Αγόρασαν πριν από έναν χρόνο ένα κοινό πλυντήριο, οχτάκιλο. Δεν μπορούν να πλένονται οι στολές όλου του προσωπικού εκεί, 150 ανθρώπων. Και πλέον ούτε αυτό δουλεύει, έχει χαλάσει», είπε ο κ. Μαυρόπουλος.

Τι δείχνουν τα λύματα

Μια ακτίνα αισιοδοξίας έρχεται από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θανάση Δημόπουλο. Ο κ. Δημόπουλος, αναφορικά με τα στοιχεία που έρχονται από τις μετρήσεις στα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είπε ότι παρατηρείται εδώ και μία εβδομάδα μείωση του ιικού φορτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM