Fitness: Έχει γίνει «εμμονή» εξαιτίας των social media;

Σίγουρα το ίντερνετ και κατ' επέκταση τα social media έχουν αλλάξει κατά πολύ το πως πραγματοποιούμε πολλές δραστηριότητες. Ο τομέας του fitness το τελευταίο διάστημα έχει πάρει «φωτιά». Παίζουν ρόλο τα social media ωστόσο;

Η «εισβολή» του ίντερνετ και των social media στη ζωή μας έχει αλλάξει άρδην το πως κάνουμε ένα σωρό πράγματα. Πως ψωνίζουμε. Πώς αλληλοεπιδρούμε. Πως κάνουμε συναλλαγές. Πως γυμναζόμαστε. Απλούστατα μας «λύνει» τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Και αυτό διότι με τις διάφορες εφαρμογές που κυκλοφορούν εκεί έξω, έχουμε όσα χρειαζόμαστε με τη βοήθεια του κινητού μας τηλεφώνου. Δεν χρειάζεται απαραίτητα πλέον φυσική παρουσία πάντα και παντού και σχεδόν όλα είναι πιθανό να γίνουν από απόσταση.

Και κάπου εδώ φτάνουμε και στον «πολύβουο» τομέα του fitness. Έναν τομέα που με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει πάρει τα πάνω του και βρίσκει ολοένα και περισσότερους πιστούς ακόλουθους. Αυτό το ήξερες όμως ήδη... Κάνοντας ένα scroll στο feed σου στο Instagram μπορείς να το διαπιστώσεις. Εκεί θα βρεις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο τα οποία μας δείχνουν στιγμές από γυμναστική, υγιεινά snacks ή smoothies πρωτεΐνης. Πραγματικά, κάθε μέρα τέτοιου είδους εικόνες πληθαίνουν και λιγάκι παραπάνω.

Τα social media και η βιομηχανία του fitness έχουν δημιουργήσει μια άριστη σχέση εξάρτησης θα λέγαμε και μοιράζονται τα οφέλη. Ωστόσο, από αυτή την σύμπραξη δεν βγαίνουν μονάχα εκείνοι «νικητές» αλλά και εμείς που απολαμβάνουμε εκ νέου οφέλη.

Είναι γεγονός πως πριν από την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η διατήρηση της φυσικής κατάστασης γινόταν αποκλειστικά στο γυμναστήριο. Αλλά για να είμαστε και ειλικρινείς, αρκετοί άνθρωποι το απέφευγαν και το αποφεύγουν μέχρι και σήμερα.

Άρα, από μια οπτική, η επίδραση των κοινωνικών μέσων στην υγεία μας δεν είναι απαραίτητα αρνητική. Και αυτό γιατί στην  πραγματικότητα έχει εισαγάγει άπειρους νέους τρόπους που μας βοηθούν να φροντίσουμε καλύτερα το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας.

 

Insta-fit

Είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε scroll σε οποιοδήποτε μέσο και να μη δείτε κάποιον να γυμνάζεται. Άπειρα τα βίντεο με μητέρες που κάνουν γυμναστική μαζί με τα παιδιά τους, ή ζευγάρια που κάνουν μαζί προπονήσεις από την άνεση του σπιτιού τους και στη συνέχεια φτιάχνουν σαλάτες με κινόα. Φυσικά, εν έτει 2020, η γιόγκα είναι must.

Τα βίντεο γυμναστικής ξεκίνησαν στο YouTube, με τους χρήστες να δημοσιεύουν προγράμματα άσκησης και προπονήσεις. Πλέον όμως έχουν κατακλύσει τις εφαρμογές, με το Instagram να χρίζεται ως ο «βασιλιάς του fitness».

Image removed.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM