Φαρμακευτική κάνναβη - νομοθεσία: Η αλήθεια για το σκεύασμα

Κάνναβη
Photo: Pexels

Φορείς από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας, της επιστημονικής κοινότητας και συλλόγων ασθενών, οι οποίοι  επιθυμούν την αλλαγή προς το θετικότερο της αδειοδότησης επιπλέον φαρμακευτικών σκευασμάτων κάνναβης, έλαβαν τον λόγο και εξέφρασαν τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους.

Του Κώστα Παππά 

Το kedenews επικοινώνησε με φορείς που βρέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ζήτησε την άποψή τους για το νομοσχέδιο. Αρχικά επικοινώνησε με τη Ζακλίν Πόιτρας, πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη», η οποία, αφού εξέφρασε την άποψη ότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν παρέλειψε  να αναδείξει και τις αστοχίες που εντοπίζονται σε αυτό, σε σχέση με τους ασθενείς που έχουν ανάγκη σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης.

Κάνναβη
Photo: Pexels

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους Έλληνες και τους ξένους ασθενείς

Η κ. Πόιτρας τόνισε αρχικά: «Υπάρχουν πολλές ελλείψεις, οι οποίες συζητήθηκαν χθες εκτενώς στην Επιτροπή της Βουλής. Από την πλευρά των ασθενών, το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχουμε πρόσβαση σε νόμιμα σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης, δηλαδή μέχρι σήμερα, από το 2017 που άλλαξε ο νόμος, δεν έχουν υπάρξει εισαγωγές τέτοιων σκευασμάτων για τους ασθενείς. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς είναι ακόμα παράνομοι. Όσοι χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν άλλα σκευάσματα, πέρα από την κανναβιδιόλη, που κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ελλάδα, συνεχίζουν να είναι παράνομοι». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει δείξει μέχρι τώρα μέριμνα για τους ασθενείς. Δεν μας αφορά άμεσα το νομοσχέδιο που έχει να κάνει με θέματα επενδύσεων και εξαγωγές». 

Δείτε όλη τη συνέχεια στο kedenews.gr