Κορoνοϊός: «Πράσινο» φως από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Moderna

Η Κομισιόν συμφώνησε με τη Moderna για την παραγωγή και διάθεση εμβολίων κατά του Covid-19

Η Κομισιόν έφτασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά του κορoνοϊού, δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Moderna ανακοίνωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φτάνει το 94,5%.

Τον Αύγουστο η Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις με τη Moderna είχαν ολοκληρωθεί, με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για τη χορήγηση 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, με την προοπτική η ποσότητα αυτή να διπλασιαστεί.

Η ίδια η Moderna έχει μια γραμμή παραγωγής που μπορεί να ετοιμάσει 100 εκατ. δόσεις ετησίως. H εταιρεία βιοτεχνολογίας έχει δηλώσει ότι μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να έχει έτοιμες 20 εκατ. δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό δέκα εκατ. ατόμων.

Το εμβόλιο της Moderna, όπως και εκείνο των Pfizer και BioNTech, είναι νέου τύπου, καθώς βασίζεται στην τεχνολογία mRNA («Αγγελιαφόρος RNA»), πράγμα που σημαίνει ότι η Lonza αναγκάστηκε να στήσει από την αρχή γραμμές παραγωγής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία διαθέτει χώρους, κυρίως στην Ελβετία, και για πρόσθετες μονάδες παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM