«Για μια σταγόνα μέλι»: Όσα αποκάλυψε η συγγραφέας Σοφία Τσιάμη

Η Σοφία Τσιάμη είναι η συγγραφέας του παιδικού παραμυθιού με τίτλο «Για μια σταγόνα μέλι» που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Η ίδια μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο JuniorNews διαβάζει ένα απόσπασμα από το έκτο της παραμύθι. 

«Για μια σταγόνα μέλι» είναι ο τίτλος του τελευταίου παιδικού βιβλίου της συγγραφέως Σοφίας Τσιάμη. Η αγαπημένη συγγραφέας, φιλόλογος, καθηγήτρια αγγλικών και ερασιτέχνης ηθοποιός, μιλά για το έκτο της παραμύθι, για τα αγαπημένα της είδη παιδικών βιβλίων, ενώ προτείνει και τρία βιβλία.

  • Για όσους δεν σε γνωρίζουν τι θα έλεγες για τον εαυτό σου;

Άνθρωπος των άκρων με ό,τι καταπιάνομαι με διάθεση τελειομανίας σε σημείο που κάποιες φορές φοβάμαι μήπως κουράζω τους γύρω μου. Υπομονετική, επίμονη και εργατική σε σχέση με τους στόχους μου. Δύσκολα να μην πετύχω κάτι που θα βάλω στο μυαλό μου. Δοτική πολύ με οικογένεια και φίλους αλλά ταυτόχρονα πολύ επιλεκτική στις στενές συναναστροφές  μου με κίνδυνο να χαρακτηριστώ απόμακρη και ίσως σνομπ. Δεν είμαι όμως. Απλά δεν μου αρέσουν οι επιφανειακές σχέσεις και δεν θέλω να σπαταλώ ούτε ένα λεπτό του χρόνου μου με ανθρώπους που δεν μου κάνουν και δεν τους κάνω. Ταύρος εν υαλοπωλείο, αν θεωρώ πως έχω δίκιο και πας να μου το φας! Αγαπώ πολύ όλα τα παιδιά, τα βιβλία, τα παραμύθια, το θέατρο και πιστεύω στο θεσμό της οικογένειας με κάθε μορφή.

  • Πώς είναι μια τυπική μέρα σου στις μέρες της πανδημίας;

Νομίζω πως σ΄αυτό το δεύτερο lockdown μπήκα πολύ πιο συνειδητοποιημένη και προετοιμασμένη. Με εξαίρεση πως είμαστε πλέον όλοι στο σπίτι και κάνουμε τηλεκπαίδευση και τηλεδιδασκαλία, δεν έχει αλλάξει κάτι. Μαμά, σύζυγος, δασκάλα και μαθήτρια γιατί όλο και κάτι νέο βάζω στη ζωή μου, συγγραφέας, ερασιτέχνης ηθοποιός, όλα τρέχουν όπως πριν απλά με λίγο διαφορετική μορφή. Προσπαθούμε νομίζω όλοι μας να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας στην τροποποιημένη της εκδοχή με την ελπίδα σύντομα να επιστρέψουμε υγιείς στην κανονικότητά μας.

  • Ήθελες πάντα να γίνεις συγγραφέας παιδικών βιβλίων;

Αν το ήθελα σίγουρα δεν το ήξερα! Το ανακάλυψα μετά την γέννηση των παιδιών μου και μετά από παρότρυνση ενός πολύ αγαπητού συγγενικού μου προσώπου. Πάντα όμως αγαπούσα και διάβαζα πολλά πολλά βιβλία.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη της Σοφίας Τσιάμη στο juniorsnews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM