Βοηθήστε τα παιδιά σας να διαχειριστούν την απουσία των παππούδων από το οικογενειακό τραπέζι

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά και αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, πως μπορείτε να εξηγήσετε στα μικρότερα μέλη της οικογένειας σας, στα παιδιά σας δηλαδή, το γιατί από το φετινό τραπέζι θα λείπουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες; Πώς θα μπορέσετε να τους δώσετε να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό χωρίς να νιώσουν περίεργα και ανασφαλή; Για όλα υπάρχει λύση.

Τα παιδιά είναι πιο δύσκολο να αντιληφθούν την κρισιμότητα όσων βιώνουμε και αυτό είναι πολύ φυσικό και επόμενο. Η πανδημία επιβάλλει διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος, χωρίς βόλτες στα στολισμένα εμπορικά μαγαζιά, συνεχόμενα οικογενειακά φαγοπότια και τις αγκαλιές με τη γιαγιά και τον παππού.

Και βέβαια, οι απουσίες αγαπημένων ανθρώπων από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι κάτι που πρόκειται, ομολογουμένως, να μας επηρεάσει όλους. Άλλους πιο πολύ και άλλους πιο λίγο.

Τα παιδιά είναι πιο «ευάλωτα» με τις απουσίες

Ωστόσο, πώς θα μπορέσετε να εξηγήσετε στο παιδί σας το γιατί θα στερηθούν τη γιαγιά και τον παππού τις φετινές γιορτές, δίχως αυτά να νιώσουν αποκομμένα από τους αγαπημένους τους; Τα παιδιά είναι εκείνα που χρειάζονται ιδιαίτερη υποστήριξη για να το διαχειριστούν σωστά. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί υπάρχει λύση προκειμένου να συμβουλέψετε και να βοηθήσετε τα παιδιά σας για να το αντιμετωπίσουν σωστά.

 

Πρώτα από όλα, ως γονείς πρέπει να αντιληφθείτε ότι κάνετε το σωστό ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι θέμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ειδικότερα, είναι και θέμα διασφάλισης της δικής σας υγείας και των αγαπημένων σας.

Και ναι, σε όλους, θα λείψουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις αλλά είναι, προπάντων, για τη δική τους ασφάλεια. Και μπορεί όλο αυτό να φαντάζει πολύ δύσκολο για όλους εμάς τους ενήλικους, αναλογιστείτε λοιπόν, το πως μπορεί να αντιληφθεί ένα παιδί αυτές τις αλλαγές στις φετινές γιορτές.

Διαβάστε πως μπορείτε να το χειριστείτε στο juniornews.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM