Tips για να βοηθήσετε τα παιδιά με τα σχολικά μαθήματα

Πολλές φορές τα μαθήματα του σχολείου προκαλούν πονοκέφαλο στους γονείς, ειδικά αυτή την περίοδο που γίνονται διαδικτυακά.

Παρ' όλα αυτά μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση, περνώντας ευχάριστο χρόνο με το παιδί σας ακόμα και όταν πρόκειται για τα μαθήματα του σχολείου.

Συμβουλές καθοδήγησης:

  • Ρωτήστε τους δασκάλους των παιδιών πώς και πόσο πρέπει να συμμετέχετε στις σχολικές εργασίες.
  • Δημιουργήστε ένα cozy μέρος για να κάνει τα μαθήματα. Αν σας πει πως δεν θέλει έναν κλασικό χώρο, όπως καρέκλα-γραφείο, και πως το βολεύει περισσότερο, π.χ., να διαβάζει στο πάτωμα, ακούστε το παιδί και αφήστε το να λειτουργεί όπως νιώθει πιο άνετα.
  • Προγραμματίστε τον χρόνο μελέτης. Μερικά παιδιά δουλεύουν καλύτερα το απόγευμα, ακολουθώντας μια περίοδο σνακ και παιχνιδιού. Άλλα μπορεί να προτιμούν να περιμένουν μέχρι το δείπνο.
  • Βοηθήστε τα να κάνουν ένα πλάνο. Όταν υπάρχει μια ιδιαίτερα βαριά εργασία, ενθαρρύνετε το παιδί σας να χωρίσει την εργασία σε διαχειρίσιμα κομμάτια. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα εργασίας για αργά το απόγευμα και για το μεσημέρι, εάν είναι απαραίτητο, και αφιερώστε χρόνο για ένα διάλειμμα 15 λεπτών κάθε ώρα, εάν είναι δυνατόν.

Διαβάστε τα υπόλοιπα tips στο juniornews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM