Ποιες ήταν οι γενέτειρες 4 γνωστών Ελλήνων συγγραφέων;

Το έργο αρκετών γνωστών Ελλήνων συγγραφέων συντροφεύει τη χώρα μας έως σήμερα. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ποιες ήταν οι γενέτειρες αυτών των συγγραφέων.

Αρκετές από τις γενέτειρες των Ελλήνων συγγραφέων, προσπαθούν να κρατήσουν τη μνήμη αυτών των ανθρώπων αναλλοίωτη σε όσους τις επισκέπτονται.

Αρκετοί συγγραφείς έχουν εκφράσει μέσα από το έργο τους την αγάπη για την γενέτειρα τους και έχουν ταυτιστεί με αυτή.

Γιάννης Ρίτσος

Ο Γιάννης Ρίτσος γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1909 στη Μονεμβασιά. Ο ίδιος από μικρή ηλικία φάνηκε να έχει κλίση στις τέχνες, καθώς γρήγορα άρχισε να ζωγραφίζει και να μαθαίνει πιάνο, ενώ έγραφε στίχους από την ηλικία των 7 ετών. Σήμερα, το πατρικό του σπίτι στη Μονεμβασιά είναι κλειστό προς το κοινό και απ' έξω υπάρχει η προτομή του.

Νίκος Καζαντζάκης

Όπως είναι αναμενόμενο και από το επίθετο του, ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο. Μάλιστα στο πατρογονικό χωριό του συγγραφέα, τη Μυρτιά, βρίσκεται το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο στεγάζεται στο πατρικό της οικογένειας.

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Ο γνωστός λογοτέχνης γεννήθηκε στη Σκιάθο στις 4 Μαρτίου 1851. Ο ίδιος είχε μεγάλη αγάπη για το νησί του, καθώς θεωρούσε την Αθήνα πόλη «της δουλοπαροικίας και των πλουτοκρατών». Από το 1925 υπάρχει ένα μνημείο με την προτομή του στη Σκιάθο. Παράλληλα, το σπίτι όπου έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του αποτελεί πλέον μουσείο.

Στράτης Μυριβήλης

O πεζογράφος γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Συκαμινέα της Λέσβου στις 30 Ιουνίου του 1890. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ευστράτιος Σταματόπουλος, το οποίο άλλαξε σε Μυριβήλης από το βουνό Μιριβίλι, όπου στους πρόποδές του βρίσκεται το χωριό του.

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα