Kυριάκος-Μαρέβα Μητσοτάκη: Από την Πολωνία στο Παρίσι (pics)

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο @emmanuelmacron για τα καλά του λόγια, τη ζεστή φιλοξενία και τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα. Η ατζέντα των συζητήσεών μας υπήρξε εξαιρετικά πλούσια. Διαμορφώνουμε έναν οδικό χάρτη για μία νέα στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας».

Τάδε έφη ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του -προ τριημέρου- Εμανουέλ Μακρόν. Τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε καταρχάς στην Πολωνία και στο Άουσβιτς, μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη και συνέχισε στο Παρίσι.

Στην «πόλη του φωτός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επί μακρόν με τον... Μακρόν, που μας στηρίζει μακράν (να κάνουμε και το λογοπαίγνιο - αξίζει, για να χαλαρώσουμε λίγο την κατάσταση στα πολιτικά και τα διεθνή που είναι εκρηκτική) στα ελληνοτουρκικά. Άλλωστε, σας το είχαμε γράψει, κάνοντας ειδική αναφορά στη στάση του από τον περασμένο Οκτώβριο κιόλας για το φλέγον -για την Ελλάδα- θέμα.

Στο περιθώριο των επίσημων συνάντησεών του πρωθυπουργού, το ζευγάρι είχε την ευκαιρία να ρομαντσάρει κιόλας. Από τη δε Κρακοβία, η Μαρέβα έμεινε κατενθουσιασμένη, άλλωστε κατάγεται και απ' την Πολωνία. Εξ ου και ανάρτησε ένα υπέροχο - τόσο αυθόρμητο - στιγμιότυπο με τον σύζυγό της. Ένα στιγμιότυπο που δεν υπήρχε περίπτωση να μη δημοσιοποιήσουμε.

TIP

H Μαρέβα Μητσοτάκη, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του, πριν από μερικές μέρες θανόντος Γιάννη Τσεκλένη στη διεθνοποίηση της ελληνικής μόδας, άρα και του πολιτισμού μας - είναι συνυφασμένα - ανάρτησε μια φωτογραφία με εντυπωσιακά σκίτσα του.

Ιδού.

ΕΧTRA TIP

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον περασμένο Αύγουστο, γεγονός που αποδεικνύει ότι τη «θερμή» σχέση Ελλάδας-Γαλλίας δεν τη πτοεί τίποτα.

AKOΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM