DIY: Τα μυστικά της αυθεντικής μακαρονάδας putanesca

Τι λέτε για μια αυθεντική μακαρονάδα putanesca; Εύκολη, πεντανόστιμη, ακόμα κι αν είστε κουρασμένη απ' τη δουλειά, θα σας φτιάξει τη διάθεση και η... ταχύτητα με την οποία μπορείτε να τη φτιάξετε. 

Η ιστορική αυτή μακαρονάδα, να σας πω γι' αρχή, που έχει ρίζες στη Νάπολη των 50s και τον Sandro Petti, περιλαμβάνει τη σάλτσα «sugo» όπως αποκαλείται. Δηλαδή ελιές, αντσούγιες, σκόρδο και αρωματικά. Εννοείται, βέβαια πως σερβίρεται και με πένες και με ριγκατόνι και με όποιο ζυμαρικό θέλετε - πέραν του κλασικού σπαγγέτι.

Σημασία, γιατί το να γράφουμε υλικά και χρόνο μαγειρέματος στην προκειμένη είναι περιττό -τόσο απλό είναι- έχει να προσέξετε το λαδάκι που θα χρησιμοποιήσετε. Το ελαιόλαδο θα δώσει τελείως διαφορετικό άρωμα και βέβαια ο βασιλικός ή ο μαϊντανός που θα χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα. Χρειάζεται να είναι φρέσκα τα αρωματικά σας, διαφορετικά δεν θα μοσχομυρίζουν.

Επίσης, το πιπεράκι, με τη σειρά του, καλό είναι να το έχετε αγοράσει φρεσκοτριμμένο. Η γεύση του πιάτου σας θα είναι τελείως διαφορετική. Όσο για το μαγείρεμα, οι Ιταλοί την προτιμούν al dente.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Κυριακή θέλει τη μακαρονάδα της και η δικιά μας είναι by Δωροθέα Μερκούρη (photo)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM