Γευστικές υγιεινές συνταγές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

συνταγές για πρωτοχρονιά

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι συνοδεύεται από νόστιμα φαγητά και μοναδικές στιγμές. Συχνά όμως το επόμενο πρωί κάνουν την εμφάνισή τους οι καούρες, το φούσκωμα και γενικότερα στομαχικές διαταραχές.

Υπάρχουν συνταγές και τροφές που θα εμποδίσουν τα ανεπιθύμητα αυτά συμπτώματα, χωρίς να στερήσουν τη νοστιμιά από το εορταστικό τραπέζι σας.

Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αρχίζει από τα ορεκτικά, που ανοίγουν την όρεξη και αποτελούν τη μετάβαση στο κυρίως μενού.

Ορεκτικά

  • Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για τη διατήρηση της καλής όρασης. Μπορεί να αναμειχθεί με ελληνικό γιαούρτι, χυμό λεμονιού και καραμελωμένα κρεμμύδια. Αποτελεί ένα εξαιρετικό ορεκτικό, τόσο σε νοστιμιά όσο και σε διατροφική αξία.
  • Σαλάτα γαλοπούλας με άρωμα λεμονιού: Γαλοπούλα, αποξηραμένα βερίκοκα, ξύσμα λεμονιού, μαγιονέζα και πέστο. Με αυτόν τον τρόπο υλικά που πιθανότατα υπάρχουν στο ψυγείο του καθενός μπορούν να μετατραπούν σε ένα υπέροχο ορεκτικό. Ιδανικά, τοποθετούμε τη σαλάτα πάνω σε ψωμί σίκαλης με ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Σουβλάκια κολοκυθιού στη σχάρα με σάλτσα γιαουρτιού: Πρόκειται για μια κρεμώδη βουτιά που χαρίζει δροσιά και ζεστασιά ταυτόχρονα. Το ξινό γιαούρτι αναμειγνύεται με πικάντικο πουρέ από φρέσκο κόλιαντρο, μαϊντανό, παρμεζάνα, κουκουνάρι και ψητά jalapenos. Σερβίρεται με ζουμερή ψητή μελιτζάνα.

Διαβάστε υγιεινές εορταστικές συνταγές για το κυρίως μενού στο healt4u