Η απάντηση της Μενδώνη στον ΣΥΡΙΖΑ για τους ανθρώπους του Πολιτισμού

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος για το θέμα του Πολιτισμού.

Αναλυτικά η απάντηση της Λίνας Μενδώνη:

«Είναι προφανές ότι η συζήτηση για τα οριζόντια μέτρα στήριξης συνεχίζεται. Από το 2013 που καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, μεσολάβησαν 5,5 χρόνια της κυβέρνησής σας. Αν λοιπόν υπήρχε η πολιτική βούληση, την οποία τώρα επικαλείστε, τότε είχατε άπλετο χρόνο να επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις. Δεν το κάνατε»

Για το πακέτο στήριξης, τόνισε πως μέσα σε 2,5 μήνες δόθηκαν περισσότερα από 100.000.000 ευρώ για την οριζόντια στήριξη και για αναπτυξιακά μέτρα στο σύγχρονο πολιτισμό. «Ποτέ δεν δόθηκαν τόσα, μέσα σε 2,5 μήνες. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να δοθούν ακόμη περισσότερα», είπε η υπουργός Πολιτισμού και τόνιζε ότι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από αυτή την κυβέρνηση. «Αφού έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τους δημιουργούς και τον πολιτισμό, γιατί δεν ενδιαφερθήκατε για την κατάρτιση του μητρώου, το οποίο προφανώς καταρτίζεται και με τη συμμετοχή των εργαζομένων και με βεβαιώσεις από τα Σωματεία, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη σημειώνοντας ότι η απογραφή ξεκινάει από τις 13 του μήνα, ώστε να φανεί το εργασιακό τοπίο και να είναι δυνατό να σχεδιαστούν οι αναγκαίες πολιτικές και να δοθούν στοχευμένα χρήματα εκεί που πρέπει.

Τέλος, η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να διευρυνθεί η περίμετρος, ούτως ώστε να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM