Κακοκαιρία Ιανός - Χαρδαλιάς: «Ήταν μια δύσκολη νύχτα. Παραμένουμε σε επιφυλακή»

Για τη νέα πορεία που φαίνεται να παίρνει ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» στην Ελλάδα, αλλά και τη δύσκολη νύχτα που πέρασε με έντονα καιρικά φαινόμενα για πολλές περιοχές μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί απ΄την κακοκαιρία αυτή.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις 8 το πρωί, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε και ο ίδιος πως «ήταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου». Τονίζοντας πως «έχουμε έντονα φαινόμενα με διακοπές ρεύματος και κομμένους δρόμους από δέντρα όπου συνεργεία των περιφερειών και των δήμων προσπαθούν για την αποκατάσταση των ζημιών».

«Η μάχη συνεχίζεται»

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κακοκαιρία Ιανός θα παραμείνει στα δυτικά για έξι ώρες και θα συνεχίσει νότια να επηρεάζει τη δυτική Πελοπόννησο.

Επεσήμανε επίσης ότι ένα κομμάτι του κυκλώνα κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να συναντήσει ένα μελτέμι, με αποτέλεσμα να αναμένονται έντονες τοπικές καταιγίδες στην κεντρική Ελλάδα και σε νομούς όπως η Καρδίτσα, η Φωκίδα, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστεί και η βόρεια Εύβοια.

Επίσης πρόσθεσε πως το νέο μέτωπο θα κινηθεί νότια και το Σάββατο είναι πιθανό να επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική.

Διευκρίνισε, ωστόσο ότι, η Αττική θα επηρεαστεί από το βράδυ και μετά, όχι με κυκλώνα, αλλά με έντονα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα έντονη βροχόπτωση.

«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM