Κοροναϊός - Μόρια: Θετικό βρέθηκε μωρό 20 ημερών – Μεταφέρεται στην Αθήνα

Δεν έχει τέλος το δράμα που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μέχρι πρότινος διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Μετά τις φωτιές και τις καταστροφές των προηγούμενως ημερών και την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, χιλιάδες άνθρωποι μένουν και κοιμούνται στους δρόμους. Πέρα απ΄αυτό το πρόβλημα βέβαια, όπως και ολόκληρο το νησί έχουν να αντιμετωπίσουν και την πανδημία του κοροναϊού. Να θυμίσουμε πως όσα σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο νησί έγιναν με αφορμή θετικά κρούσματα του ιού ανάμεσα σε πρόσφυγες και την άρνηση αυτών να μπουν σε καραντίνα.

Χθες, και ενώ τα πρώτα κρούσματα, δεν έχουν εντοπιστεί μετά τα επεισόδια, στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκε ένα βρέφος 20 ημερών αφγανικής καταγωγής, με εμπύρετο νόσημα και αναπνευστικά προβλήματα. Εκεί, και μετά τους σχετικούς ελέγχους, το μωρό διαγνώσθηκε θετικό στον κοροναϊό, ενώ θετική στον ιό βρέθηκε και η μητέρα του.

Το βρέφος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και είναι πιθανό να χρειασθεί διασωλήνωση σε παιδική ΜΕΘ. Ωστόσο, το νοσοκομείο Μυτιλήνης δε διαθέτει ΜΕΘ. τοσελίδα stonisi, το βρέφος αναμένεται να μεταφερθεί με πτήση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Να τονιστεί πως η γυναίκα και το νεογέννητο δεν περιλαμβάνονται στους 35 διαπιστωμένους ασθενείς πρόσφυγες ούτε σε αυτούς που έχουν χαρακτηρισθεί ως επαφές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM