Καρδίτσα: Συγκλονιστικές εικόνες με τους πρώτους απεγκλωβισμούς (vid)

Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων με ελικόπτερο ξεκίνησε σήμερα το πρωί της Τρίτης 22/09 στην περιοχή Οξυάς Καρδίτσας. Στόχος αυτής της επιχείρησης είναι να μεταφερθούν οι κάτοικοι εκείνοι που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το ελικόπτερο που πέταξε από Αθήνα, σύμφωνα με το Mega, προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό γήπεδο στο Μουζάκι. Εκεί βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος κάνει το συντονισμό μαζί με το πλήρωμα του ελικοπτέρου και επεξεργάζονται το σχέδιο με τις συντεταγμένες για το που θα προσγειωθεί το ελικόπτερο για τον απεγκλωβισμό.

Το ελικόπτερο αναμένεται να πάει στην ιερά μονή της Αγίας Τριάδος όπου βρίσκονται έξι άτομα, τα οποία είναι τα πρώτα που θα παραλάβει. Ανάμεσα τους και μια έγκυος γυναίκα, ένα παιδί και ένας ηλικιωμένος με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στην κάμερα του Mega μίλησε ο πατέρας ενός ζευγαριού ηλικιωμένων εγκλωβισμένων στην Οξυά και ο οποίος ταξίδεψε στο Μουζάκι για την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Όπως είπε «οι γονείς μου περιμένουν το ελικόπτερο να τους πάρει. Αν δεν τα καταφέρει το ελικόπτερο, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε δική μας επιχείρηση και να πάμε να τους κατεβάσουμε με σχοινιά μέσα από τους καταρράκτες».

Δείτε παρακάτω:Στην Καρδίτσα θα παρευρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών.

Στη συνέχεια, στις 11:00, θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM