Καθαρά Δευτέρα: Πρόστιμο σε όποιον πετάξει χαρταετό

Απαγορεύεται να πετάξουν χαρταετό οι πολίτες την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα - Πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση

Όπως φαίνεται, όποιος τολμήσει να παραβεί τα μέτρα και να πετάξει χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο  εκτός του δήμου τους για την εν λόγω δραστηριότητα. Παράλληλα, ακόμη και με τα πόδια θα απαγορεύεται να μεταβούμε σε ανοιχτό χώρο για το πέταγμα του χαρταετού.

Αυτό συμβαίνει διότι το πέταγμα του χαρταετού δεν περιλαμβάνεται στον κωδικό «6» που στέλνουμε για να βγούμε έξω για λόγους άθλησης.

Μάλιστα, τη συγκεκριμένη είδηση επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας, με δηλώσεις του στο Star: «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, γι' αυτό και εμείς ως αστυνομικοί ζητάμε να μη βρεθούμε στη δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και οικογένειες».

Σκέψεις να κλείσουν τα μεγάλα πάρκα

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν μεγάλα πάρκα, όπως είπε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτση και το Πεδίον του Άρεως, σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM