Reuters: Τον Μάιο η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες

Το δημοσίευμα του ξένου πρακτορείου για τη φετινή τουριστική περίοδο στην Ελλάδα

Το διεθνές πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η Ελλάδα προετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες από τον Μάιο.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε δηλώσει πως «Άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, που έχουν αναπτύξει αντισώματα και έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ κορονοϊού μπορούν να ταξιδέψουν το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα».

Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης απέρριψε την κριτική ότι ο τουρισμός αύξησε τα νέα κρούσματα πέρυσι ως «κατανοητή... αλλά παντελώς αβάσιμη». «Το δεύτερο κύμα που σάρωσε ολόκληρη την Ευρώπη περίπου στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, ήλθε στην Ελλάδα περίπου την ίδια περίοδο, ίσως δύο εβδομάδες αργότερα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα σκοπεύει να εμβολιάσει όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό μέχρι το καλοκαίρι. Όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε τεστ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

«Πρέπει να εξισορροπήσουμε όλες τις ανησυχίες επειδή έχουμε ανθρώπους που απασχολούνται στον τομέα, ανθρώπους που χρειάζονται να βρουν δουλειές», τόνισε. «Φέτος νομίζω ότι έχουμε περισσότερα εργαλεία στο οπλοστάσιό μας» κατέληξε.

"All you want is Greece"

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης με σύνθημα "All you want is Greece", προσκάλεσε το διεθνές κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα φέτος για τις διακοπές του, μέσα συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ITB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM