Λέρος: Βγήκε από την covid - free zone – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο στο νησί

Η διασπορά του ιού έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Λέρου, μετά και την εμφάνιση 10 κρουσμάτων - Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η δημοτική αρχή

Για μια δυσάρεστη ανατροπή έκανε λόγο ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, στην ξαφνική διασπορά του ιού στο νησί μετά την εμφάνιση 10 κρουσμάτων.

Της Φλώρας Κριεκούκη

Ο κ. Κόλιας σε δηλώσεις του στο kedenews, εστίασε στο γεγονός ότι ενώ έχει επανειλημμένως ζητήσει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι πριν καταφθάσουν στο νησί επισκέπτες, δεν τηρείται αυτό, με συνέπεια ενώ το νησί ήταν covid-free μέχρι προχθές, τώρα να μπαίνει ξανά στη διαδικασία της ιχνηλάτησης και της διενέργειας μοριακών ελέγχων.

Στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο (θα παραμείνει μέχρι το βράδυ), το οποίο θα διενεργεί rapid-test σε δημοτικούς υπαλλήλους και κατοίκους. Σε ό,τι αφορά τα 10 καταγεγραμμένα κρούσματα, ο δήμαρχος ανέφερε πως περιμένουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου αργά το μεσημέρι για να ακολουθήσει η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση.

Κλειστά τα σχολεία – Απολυμάνσεις στα δημοτικά κτήρια

Σήμερα με απόφαση του κ. Κόλια τα σχολεία θα μείνουν κλειστά στο νησί, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι απολυμάνσεις σε δημοτικά κτήρια και το Δημαρχείο.

Επίσης, στο ερώτημα εάν διοργανώθηκε κάποιο πάρτι στο νησί δήλωσε πως δεν υπήρξε κάποιο πάρτι ή μεγάλη συγκέντρωση σε συγκεκριμένο χώρο και πως τα κρούσματα είναι διάσπαρτα.

Εφιστά την προσοχή ο δήμαρχος κι ενόψει του Τριημέρου

Ο κ. Κόλιας εφιστά την προσοχή σε όλους κι ενόψει του Τριημέρου επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

«Τώρα που φτάνουμε στο τέλος αυτής της πανδημίας, είναι κρίμα να υπάρχει πισωγύρισμα. Είμαστε προσεκτικοί, μένουμε ασφαλείς για να είμαστε υγιείς μαζί με την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αύξηση επαγρύπνησης τόσο στις μεταξύ μας επαφές, όσο και στις μετακινήσεις μας και κυρίως την τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ».

Τέλος, παρακαλεί όλους τους δημότες που ενδεχομένως παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, να μεταβούν για διεξαγωγή drive though – rapid test και ώρα 3.00 μμ στον εξωτερικό χώρο του κινηματοθεάτρου στο Λακκί.

Πηγή: kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM