Τραγωδία στην Ερέτρια: Τρεις συλλήψεις - Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων

Τρεις συλλήψεις για την τραγωδία στην Εύβοια - «Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν»

Για την αδιανόητη τραγωδία που σημειώθηκε στην Ερέτρια μίλησαν σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων, Αλέκος Φλέγγας, και ο Γεώργιος Λάμπρου, ο οποίος είναι κάτοικος Γυμνού Ευβοίας και ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Χθες το μεσημέρι, τέσσερα μέλη συνεργείου που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολόνα της ΔΕΗ. Οι τρεις εργαζόμενοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο, καθώς τους χτύπησε υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα 20.000 volt, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είναι τραυματισμένος. Όπως δήλωσε ο κ. Λάμπρου, γύρω στις 2.00 το μεσημέρι άκουσε φωνές και όταν βγήκε έξω αντίκρισε έναν άνθρωπο που «κρεμόταν φλεγόμενος από την κολόνα».

Όπως δήλωσε ο κ. Φλέγγας, μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 12 θανατηφόρα ατυχήματα ηλεκτρολόγων, τονίζοντας μάλιστα πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι’ αυτό. «Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν» τόνισε.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως πολλές φορές ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προσλαμβάνει ειδικευμένους, αντιθέτως η εκπαίδευση γίνεται πάνω στις κολόνες. «Η ηλεκτροπληξία είναι η δεύτερη αιτία ατυχήματος και θανάτου στην Ελλάδα» κατέληξε.

Εικόνα από τον τόπο της τραγωδίας στο Γυμνό Ευβοίας

Τρεις συλλήψεις για την τραγωδία

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν τελικά οι προσαγωγές τριών ατόμων στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Εύβοιας. Η Αστυνομία συνέλαβε τον εργοδηγό και τον μηχανικό του έργου καθώς και την επιβλέπουσα από την πλευρά της υπηρεσίας και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM