Γιάννης Μαρακάκης για ριφιφί: «Έχουν δοθεί στην Interpol φωτογραφίες και η λίστα των κλεμμένων αντικειμένων»

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, έδωσε μια αναλυτική συνέντευξη και μίλησε για το ριφιφί σε υποκατάστημα τράπεζας στο Νέο Ψυχικό, μιας και ο ίδιος είναι εκπρόσωπος μίας από τις τέσσερις γυναίκες που έπεσαν θύματα της διάρρηξης

O νομικός εκπρόσωπος μίας εκ των τεσσάρων γυναικών που έπεσαν θύματα διάρρηξης στην υπόθεση του ριφιφί των θυρίδων, Γιάννης Μαρακάκης, μιλά για την υπόθεση. Να υπενθυμίσουμε πως για την συγκεκριμένη υπόθεση ως φερόμενος δράστης είναι προφυλακισμένος ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, Βασίλης Γκουρούσης.

Τι σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όταν μελετήσατε τη δικογραφία την περασμένη Δευτέρα;

Ότι το προφίλ του φερόμενου ως δράστη είναι πραγματικά πολύ ύποπτο και σε ό,τι αφορά το παρελθόν του, στον τρόπο με τον οποίο φαίνεται να διαχειριζόταν τις δουλειές του αλλά κυρίως στη συχνότητα των επισκέψεών του στο συγκεκριμένο θησαυροφυλάκιο. Ακόμα και αν έδρασε μόνος του είμαι σίγουρος για τη συνέχεια ότι υπήρξε συνεργός ή συνεργοί ή σε κάθε περίπτωση κλεπταποδόχοι. Είναι πιθανόν να προκύψουν και άλλα πρόσωπα. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, για την οποία έχει ήδη εκδοθεί σχετική διάταξη.

Η πελάτισσά σας γνώριζε προσωπικά τον κύριο Γκουρούση ή τη σύζυγό του;

Ποτέ. Ούτε τους είχε συναναστραφεί ούτε είχαν επαγγελματική σχέση ούτε καν τους είχε γνωρίσει ποτέ από κοντά.

Θεωρείτε ότι η διάρρηξη της θυρίδας της ήταν τυχαίο γεγονός ή ο δράστης λειτούργησε στοχευμένα;

Έχω μια υπόνοια ότι γνώριζε. Και αυτό το λέω γιατί έγινε μια ανεπιτυχής απόπειρα να διαρρήξει άλλη μία θυρίδα, της οποίας η μισθώτρια είχε φύγει από τη ζωή το 2018. Άρα εκ των πραγμάτων γνώριζε ότι δεν θα προκαλούσε «συναγερμό» σύντομα, καθώς εκκρεμούσαν διαδικασίες κληρονομητηρίων και των αιτήσεων που κάνουν οι συγγενείς για το άνοιγμά της.

Στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη επιρρίψατε ευθύνες και στο τραπεζικό κατάστημα.

Εάν ισχύει –που δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστέψουμε το αντίθετο– ότι η παραβίαση των θυρίδων έγινε με ένα απλό κατσαβίδι από έναν άνθρωπο που είχε ποινικό παρελθόν και επισκεπτόταν ελεύθερα ένα θησαυροφυλάκιο με 1.500 θυρίδες, είναι δεδομένο ότι η ευθύνη της τράπεζας απέναντι σε όσους ζημιώθηκαν είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό που έχω καταγγείλει από την αρχή είναι ότι δεν προκύπτει από πουθενά ο χρόνος παραμονής του επισκέπτη στο θησαυροφυλάκιο. Υπογράφει κατά την είσοδό του αλλά όχι κατά την έξοδο. Είναι πολύ περίεργο. Τα στελέχη της τράπεζας δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι αν κάποιος παραμείνει αρκετή ώρα μέσα πηγαίνουν και του ζητάνε να συντομεύσει.

Αυτό δεν έχει καμία λογική. Δεν προκύπτει ποτέ από κάποιο αρχείο της τράπεζας ο χρόνος παραμονής στο θησαυροφυλάκιο, παρά μόνο αν υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό κατά την έξοδο, αλλά αυτό η τράπεζα το κρατάει για έναν μήνα. Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει επισκεφτεί την τράπεζα και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Για τις επισκέψεις πριν από τις αρχές του Οκτωβρίου δεν υπάρχει υλικό. Δεν ξέρουμε ούτε τι φορούσε ούτε αν κρατούσε μαζί του τσάντα ή εργαλεία ούτε αν έμεινε μέσα ένα λεπτό, δέκα λεπτά ή σαράντα. Αυτό είναι ένα κενό στη δικογραφία.

Σε περίπτωση που δεν βρεθούν τα κλοπιμαία, η πελάτισσά σας σκοπεύει να κινηθεί εναντίον της τράπεζας ώστε να αποζημιωθεί;

Θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου – βεβαίως και κατά της τράπεζας. Από το υλικό που έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας προκύπτει ότι η τράπεζα επέδειξε πλημμελέστατη συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφάλειας.

Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που αναλάβατε τη συγκεκριμένη υπόθεση, έφτασαν στο γραφείο σας και άλλες καταγγελίες για τον κύριο Γκουρούση;

Όχι καταγγελίες που αφορούν ίδια ενέργεια. Έχω δεχτεί έναν καταιγισμό επικοινωνίας από συμπολίτες μας που είχαν διαφορές με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αφού τα φίλτραρα, τα πιο σοβαρά από αυτά φρόντισα να προωθήσω στις Αρχές για να τα ελέγξουν.

Η συνέντευξη δόθηκε στο περιοδικό «ΟΚ!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM