Κορονοπάρτι στην πλατεία Βαρνάβα: Η Αστυνομία σηκώνει τα χέρια

σκουπίδια στην πλατεία Βαρνάβα
(Πηγή: kedenews.gr)

Νέοι διοργανώνουν πάρτι με Dj και φωτοβολίδες και χορεύουν με αποτέλεσμα των συνωστισμό των εκατοντάδων ανθρώπων. Η συγκεκριμένη πλατεία τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης πολιτών οι οποίοι αψηφώντας τα μέτρα συνωστίζονται με μάσκες ή χωρίς παίρνοντας ποτά από παρακείμενα καφέ. Παρόλα αυτά, η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους στην περιοχή, σύμφωνα με τα όσα είπε o αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Κορομάντζος.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως στο σημείο έφθασαν το Σάββατο περιπολικά με τους φάρους ανοικτούς και έπαιζαν από τα ηχεία τους φωνητικά μηνύματα, με τα οποία προέτρεπαν τον κόσμο να τηρεί τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

«Η δημοτική αστυνομία έχει πάει 2-3 φορές στην πλατεία Βαρνάβα, εξ' αποστάσεως. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Έχουν θεσμοθετηθεί ορισμένα σημεία και πηγαίνουν επίτηδες άτομα εκεί, τα οποία είναι έτοιμα για καβγά», τόνισε.

Το πρωί της Κυριακής η πλατεία θυμίζει «βομβαρδισμένο τοπίο» από τα σκουπίδια, τα κουτάκια αλκοόλ, τα πλαστικά και όλα όσα πετάχτηκαν στο έδαφος.

«Τα κορονοπάρτι στις πλατείες μπορεί να κοστίσουν το Πάσχα»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τις εικόνες συνωστισμού σε κορονοπάρτι σημείωσε πως οι μαζώξεις τέτοιου τύπου μπορεί να κοστίσουν και το Πάσχα.

Ειδικότερα: «Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πάρτι σε γειτονιές με take away ποτά.. Εμείς και η συμπεριφορά μας καθορίζει το τι θα γίνει και το Πάσχα. Ή θα το κόψουμε ή θα το κάνουμε οργανωμένα με καθίσματα σε απόσταση σε ανοιχτούς χώρους χωρίς όρθιους».

Κείμενο: Νατάσσα Βουδούρη 

Πηγή: kedenews.gr

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα