Λάρισα: Κάθειρξη 9,5 ετών σε 36χρονο για απόπειρα βιασμού!

Λάρισα: Κάθειρξη 9,5 ετών σε 36χρονο για απόπειρα βιασμού!

Κάθειρξη 9,5 ετών σε 36χρονο για απόπειρα βιασμού, στη Λάρισα. Ο δράστης επιτέθηκε στην άτυχη κοπέλα την ώρα που γυρνούσε στο σπίτι της, στην είσοδο της πολυκατοικίας.


Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης, παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισης να μείνει ελεύθερος και να εξεταστεί από ψυχίατρους, ένας 36χρονος από τη Λάρισα, που κατηγορούνταν για απόπειρα βιασμού και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος μιας 22χρονης τον Μάιο του 2019 στη γειτονική πόλη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή κάθειρξης 9,5 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Γρεβενών που είναι προφυλακισμένος εδώ και οκτώ μήνες.

Στο ξεκίνημα της δίκης, ο εισαγγελέας του καταλόγισε δόλο, είπε ότι και η απόπειρα βιασμού σε βάρος μιας 22χρονης κοπέλας έγινε και η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ζήτησε την ενοχή του 36χρονου, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Η υπεράσπιση από την πλευρά της, υποστήριξε, όπως και ο κατηγορούμενος, ότι δεν είχε πρόθεση να τη βιάσει, αλλά να την ταπεινώσει και να της δείξει το μόριό του. Ο συνήγορός του είπε ότι επρόκειτο για σεξουαλική επίθεση και όχι για απόπειρα βιασμού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αντέδρασε στην πρόταση του εισαγγελέα για πρόσκαιρη κάθειρξη 8 ετών για την απόπειρα βιασμού και φυλάκισης τριών ετών για την επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, καθώς δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Κάτι που απορρίφθηκε.

Όταν το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, ο συνήγορος υπεράσπισης πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα ψυχίατρο, ώστε να αποδείξει στο Δικαστήριο τον χαρακτήρα του και να τον βοηθήσουν οι αδελφές του που παρακολούθησαν τη δίκη. Τελικά και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και ο κατηγορούμενος επέστρεψε στη φυλακή.

Το χρονικό της σύλληψης

Στις 22 Μαΐου 2018, ο τότε 35χρονος, στις 3.30 τα ξημερώματα επιτέθηκε στην 22χρονη την ώρα που επίσης επέστρεφε στο σπίτι της, σε πολυκατοικία της Λάρισας.

Η κοπέλα, μόλις άνοιξε την είσοδο της πολυκατοικίας δέχθηκε επίθεση από τον 35χρονο ο οποίος την τράβηξε από τα μαλλιά, την έριξε στο πάτωμα και χτυπώντας την, προσπάθησε να τη βιάσει.

Η 22χρονη όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά πάλεψε κιόλας με τον 35χρονο καταφέρνοντας μάλιστα να τον τραυματίσει στο πρόσωπο με τα κλειδιά που κρατούσε στα χέρια της έχοντας ανοίξει νωρίτερα την είσοδο της πολυκατοικίας, υποχρεώνοντάς τον σε φυγή, καθώς αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και οι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και συνελήφθη στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου είχε πάει μόνος του, ζητώντας την παροχή πρώτων βοηθειών για τα τραύματα που έφερε στο πρόσωπό του από την πάλη με την 22χρονη, ενώ είχε ισχυριστεί ότι ήταν μεθυσμένος και έπεσε από σκάλα.

Όσον αφορά στην απόπειρα βιασμού μιας ακόμη 40χρονος γυναίκας, με τη βία, από τον 36χρονο, ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι το περιστατικό είναι βιντεοσκοπημένο και ο άνδρας κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι για απόπειρα βιασμού, που έχει προσδιοριστεί να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Πηγή: magnesianews.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαμία: Γυναίκα βρήκε βίδα σε λουκάνικο (pics)

Τρίκαλα: Αναγνωρίστηκε επιτέλους ο επιδειξίας!

Άρτα: 35χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες μέσω Facebook!


AΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK