Μεγάλος πρωινός σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Κρήτη! Αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 9:24 και έγινε αισθητός στην Αθήνα!

Μεγάλο το εστιακό βάθος, στα 70 χιλιόμετρα

Ζημιές σε σχολεία στον Κίσσαμο

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για δόνηση 6,1 ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης, νότια των Κυθήρων! 

Ο σεισμός συγκεκριμένα έγινε 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πλάτανου, 74 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά.

Ο Ευθύνης Λέκκας δήλωσε στην ΕΡΤ πως το συγκεκριμένο τόξο δίνει συνήθως σεισμούς χωρίς ιδιαίτερη ακολουθία και πως δεν συνδέεται με τον σεισμό στην Αλβανία. 

Ζημιές στην Κίσσαμο – Μαθητές στις αυλές των σχολείων τους σε Ηράκλειο και Χανιά!

Στις αυλές των σχολείων τους, στο Ηράκλειο και τα Χανιά, βρίσκονται οι μαθητές μετά τη σεισμική δόνηση. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας, χωρίς μέχρι στιγμής πάντως, να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.

Κάποιες ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου στα Χανιά, ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος προληπτικά και για λόγους ασφαλείας εξέδωσε απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου.

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε ερειπωμένα κτίσματα σε διάφορους οικισμούς. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.