Ήρθαν τα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό: Πώς αλλάζει ο καιρός απ' την Κυριακή (video)

Το σκηνικό θυμίζει χειμώνα; Στην Αττική, με τίποτα. Μάλλον στον τροπικό του Αιγόκερω βρισκόμαστε. Ούτε και σε όλη την Ελλάδα. Προς το παρόν, ο Παρνασσός κρατάει τα ηνία όπου έπεσαν κιόλας τα πρώτα χιόνια (βλ. video ακολούθως).

Το ίδιο στο Μέτσοβο, όπου η θερμοκρασία έφτασε κάτω απ' το μηδέν, στους μείον 1 βαθμούς Κελσίου για την ακρίβεια. Και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όμως, σιγά-σιγά αρχίζουν να ντύνονται στα χριστουγεννιάτικά τους. Εμείς, στο «κλεινόν άστυ», ακόμα στον... κόσμο μας. 

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί

Τι θα γίνει στη συνέχεια; Θα πέσει μεν λίγο η θερμοκρασία, αλλά «το τοπίο ως επί τω πλείστον θα εξακολουθήσει να είναι φθινοπωρινό. Το χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το γύρισμα σε βοριά, ενώ θα πέσει κατά 5 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα», σημειώνει ο επικεφαλής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Ρεζουμέ: Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί, αν και τα χιονοδρομικά, έστω και καθυστερημένα, άνοιξαν τις πύλες τους. Όσοι θέλετε να κάνετε ένα τριήμερο στον Παρνασσό, δεν έχετε παρά να σπεύσετε τώρα, που ακόμα οι τιμές δεν «τσούζουν». Όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, τόσο το σκηνικό θα γίνεται και εν προκειμένω πιο... τσουχτερό. Σαν το κρύο.

Καλό Σαββατοκύριακο!