Μητσοτάκης-Ερντογάν: Σύγκρουση «ψαριών» στο Αιγαίο- focus στους γενέθλιους χάρτες τους & σε αυτών Ελλάδας-Τουρκίας

Να σας πούμε ότι «ψάρι» με «ψάρι» ή Σκορπιός με Υδροχόο ταιριάζουν, δεν το λέμε. Θα είναι ψέματα. Δύο Ιχθείς δε συνεννοούνται εύκολα μεταξύ τους και ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν, που ολοένα και αυξάνει τις επεκτατικές του τάσεις στο Αιγαίο, έχοντας ήδη αλλάξει -κατά το δοκούν- τα σύνορα. Διεκδικώντας μοίρασμα εκ νέου του πελάγους, ασφαλώς για να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο, τα κοιτάσματα πετρελαίου και ό,τι άλλο πολύτιμο φιλοξενεί αυτό το περιζήτητο για πολλούς θαλασσινό κομμάτι, προβοκάρει. Όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες.  Εννοείται,  για να εκμεταλλευτεί τον «θησαυρό» του Αιγαίου προσέφυγε και στην αγορά και νέου γεωτρύπανου, αξίας εκ. ευρώ. 

Στο διά ταύτα, αυτό το 24ωρο το news2u.gr μελετάει τους γενέθλιους χάρτες των Μητσοτάκη-Ερντογάν και αντίστοιχα των Ελλάδας (Υδροχόος)-Τουρκίας (Σκορπιός) κι εδώ να σας επισημάνω ότι θεωρητικά Υδροχόος με Σκορπιό αφενός δεν τα «βρίσκουν», αφετέρου, όμως, έχουν καρμικές σχέσεις. Και ποιος θ' αρνηθεί ότι είναι αλληλένδετη με το μέλλον της χώρας μας η σχέση μας με την Τουρκία;

Προχωράμε στο κυρίως θέμα και ξεκινάμε με τον «Σουλεϊμάν», όπως αποκαλούν πολλοί -και συμπατριώτες του- τον Τούρκο πρωθυπουργό, λόγω και της λατρείας του στην πολυτέλεια και κυρίως λόγω της τάσης του να διευρύνει τα όρια και τη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, μην υπολογίζοντας τις συνέπειες, παρά μόνο να ικανοποιήσει το «εγώ» του. Ένα «εγώ» που, για να δούμε, ταιριάζει τελικά σ' ένα Ιχθύ;

Ταγίπ Ερντογάν 

Δυναμικός και θρασύς, εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη δυναμική του γενέθλιου χάρτη του. Ιχθύς με Σελήνη-Άρη στον Τοξότη και Δία στους Διδύμους (όλα, όμως, σε τετράγωνο) «πατάει» σε μια ανεξάντλητη ενεργειακή πηγή που τον σπρώχνει να απλώνεται παντού, χωρίς να υπολογίζει εμπόδια και κανόνες.

Υπέρμετρη φιλοδοξία και κοφτερό μυαλό

Γεννημένος στις 26-02-1954 στις 04:25 στην Κωνσταντινούπολη και με ωροσκόπο Αιγόκερω, αν μη τι άλλο είναι εξαιρετικά φιλόδοξος. Ο ωροσκόπος του στον Αιγόκερω μας δείχνει ένα αρκετά σκληροπυρηνικό προφίλ ενός ανθρώπου ιδιαίτερα φιλόδοξου ειδικά σε θέματα εξουσίας. Η τριπλή σύνοδος του (Ήλιος-Ερμή-Αφροδίτη) στους Ιχθείς δεν μπορεί να αποδώσει τα Ποσειδώνια χαρακτηριστικά της (ευαισθησία- ευσπλαχνία) από τη στιγμή που δε μένει ανεπηρέαστη, ούσα εμπλεκόμενη  σε τετράγωνο με τη σύνοδο Άρη-Σελήνης αλλά και Δία.

Η σύνοδος της Σελήνης με τον Άρη στον Τοξότη (επεκτατική φωτιά φιλοδοξιών) σε συνδυασμό με το Δία (υπερβολή). Και όλο αυτό το «σύμπλεγμα» επηρεάζει τους υπόλοιπους προσωπικούς πλανήτες του. Πρόκειται λοιπόν για ένα άτομο που διαθέτει μια έντονα νευρική φύση με ταχύτατη σκέψη, κοφτερό λόγο, που δε θα διστάσει να ρισκάρει (λόγω Δία) μπροστά σε τίποτα.

Λαοπλάνος, θέλει να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις και ανάγκες του για επέκταση (λόγω Τοξότη), και εκτός συνόρων. Δέκα χρόνια «βασανίζει» την Ελλάδα και δεν προβλέπεται ν' αλλάξει. Η επιρροή του Ουρανού με όψη αντίθεσης στον ωροσκόπο του δείχνουν ότι το γενέθλιο κοσμόγραμμα του φέρνει πάνω του τη σφραγίδα ενός επαναστατικού, ιδιόρρυθμου, ανατρεπτικού και φανατισμένου ηγέτη.

Και παρά το γεγονός ότι η φλογερή και η επαναστατική φύση του θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε λάθος ρίσκα, ξέρει να συνυπολογίζει τις παραμέτρους και τις συνέπειες, αφού ο Κρόνος του (κυβερνήτης όλου του Ωροσκοπίου) στο Μεσουράνημά του (φήμη- εξουσία) τον κάνει να «γειώνεται« όπου χρειάζεται και να πραγματώνει τις φιλοδοξίες του.

Τουρκία

Η ανακήρυξη της δημοκρατίας και η εγκαθίδρυση ουσιαστικά του νέου κράτους πραγματοποιείται  στις 29 Οκτωβρίου 1923. Η σύγχρονη Τουρκία είναι το δημιούργημα, ως γνωστόν, του Μουσταφά Κεμάλ Πασά ή Ατατούρκ, όπως ήταν το επίθετο που απέδωσε στον εαυτό του κατά το έτος 1938. Μετά απ' αυτό το μικρό lead, προχωράμε στην ανάλυση του χάρτη της, που επίσης έχει νέρινα ζώδια σε καίριες θέσεις, ενώ της λείπει εντελώς το στοιχείο της Γης!

Ωροσκόπος: 7° 47' Καρκίνου

Μεσουράνημα: 16° 20’ Ιχθύων

Δεσμοί Σελήνης: 9° 41' Παρθένου/Ιχθύων

Ήλιος: 5° 18’ Σκορπιού, 5ος Οίκος

Σελήνη: 29° 55’ Διδύμων, 12ος Οίκος

Ερμής: 24° 26’ Ζυγού, 5ος Οίκος

Αφροδίτη: 18° 11’ Σκορπιού, 5ος Οίκος

Άρης: 7° 23’ Ζυγού, 4ος Οίκος

Δίας: 24° 16’ Σκορπιού, 5ος Οίκος

Κρόνος: 24° 32’ Ζυγού, 5ος Οίκος

Ουρανός: 13° 53’ Ιχθύων, 9ος/10ος Οίκος, ανάδρομος

Ποσειδών: 20° 12’ Λέοντος, 3ος Οίκος

Πλούτων: 12° 20’ Καρκίνου, 1ος Οίκος, ανάδρομος

Χείρων: 18° 00’ Κριού, 11ος Οίκος, ανάδρομος

Το στοιχείο της φωτιάς στον χάρτη της είναι ελάχιστο, ενώ τα στοιχεία του αέρα και του νερού πολύ έντονα. Ειδικά το νερό είναι το πιο δυνατό σημείο του χάρτη και δη το παρορμητικό, κάνοντας την Τουρκία στον πυρήνα της ψυχοσύνθεσή της Καρκίνο. Όμως, το παρορμητικό είναι και κυριαρχικό - μη ξεχνάς, οι Καρκίνοι είναι αρχηγοί του νερού, εξ ου και πρόκειται για χώρα που διεκδικεί τα πάντα με δυναμισμό. Ως Σκορπιός με ωροσκόπο καρκίνο, πρόκειται για μια χώρα που κρατάει μυστικά τα χαρτιά της και δεν διστάζει να «χτυπήσει» σε ανύποπτο χρόνο.

Ας δούμε και τις όψεις που κάνει ο ωροσκόπος.

Σύνοδο με τον ανάδρομο Πλούτωνα. Τετράγωνο με τον Άρη. Ένα και μισό τετράγωνο με τον Δία. Τρίγωνο με τον Ουρανό. Εξάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό και τρίγωνο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης.

Οι Τούρκοι είναι ένα έθνος βαθιά προσηλωμένο στις παραδόσεις και κυρίως στο ιστορικό τους παρελθόν. Προέρχονται από μία μεγάλη πληγή, τη  διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την βίαιη προσαρμογή τους σε νέα δεδομένα (εκλατινισμός της αλφαβήτου, αφαίρεση – κατάργηση της παραδοσιακής φορεσιάς που συμπεριελάμβανε το φέσι και τον φερετζέ, απόκτηση επωνύμων, κατάργηση της πολυγαμίας και ενστερνισμό δυτικότροπων συνηθειών σε όλους τους τομείς δυτικές ενδυμασίες). Σε αυτήν την προσαρμογή βοηθός αλλά και εχθρός παράλληλα ήταν και είναι ο Στρατός.

Αν και ο δρόμος της Τουρκίας περνάει από την προσαρμογή σε ένα πλαίσιο κρατικό που απέχει μακράν από εκείνο του Οθωμανικού (να εργάζονται αντί να περιμένουν αργά αργά να συμβεί κάτι), δύσκολα μπορούν να αποφύγουν τις κλεφτές ματιές στο οθωμανικό τους παρελθόν. Εκεί, λοιπόν, πατάει ο φανατισμένος Ερντογάν και επαναφέρει νοοτροπίες που έχουν να κάνουν με το παρελθόν, γεγονός που φέρεται να δικαιολογεί όσους τού αποδίδουν τον χαρακτηρισμό «σουλτάνος».

Χώρα που βασίζεται στη βία 

Ενώ ο λαός της είναι πολύ γοητευτικός και φιλόξενος (Σκορπιός με Καρκίνο), ο ανάδρομος Πλούτωνας στον ωροσκόπο δείχνει πως η χώρα βασίστηκε (και συνεχίζει να βασίζεται) στην βία. Η σύγχρονη μορφή του Κράτους, ενώ δείχνει δημοκρατική, δεν είναι. Γι' αυτό κιόλας για πολλά χρόνια η Τουρκία είχε δικτατορικά καθεστώτα ή γενικά καθεστώτα με αέρα απολυταρχίας, όπως αυτό του Ερντογάν (του επονομαζόμενου και σουλτάνου).  Έχουμε όμως και το τρίγωνο της Σελήνης με την σύνοδο Ερμή-Κρόνου στον 5ο Οίκο. Αυτό σημαίνει πως όλα τα παιδιά που γεννιούνται είναι Τούρκοι και τίποτα άλλο! Το »χωνευτήρι» φυλών και λαών που ισχύει για την περίπτωση της Ελλάδας ουδεμία σχέση έχει με τα της γείτονος.

Κυριάκος Μητσοτάκης 

Πιο κλασικός εκπρόσωπος των ρομαντικών και αλτρουιστών Ιχθύων συγκριτικά με τον Ερντογάν, γεννημένος στις 4 Μαρτίου του 1968, έχει έρθει στην πολιτική σκηνή για να διαδραματίσει σημαντικότερο μάλλον ρόλο απ' αυτόν που του έχουν αποδώσει «καλοθελητές».  Ανήκει σε αστερισμό ρομαντικό, που πρεσβεύει τον ιδεαλισμό και την χωρίς όρια θυσία στη θετική εκδοχή του. Το σίγουρο είναι πως έχει και υψηλότερο βαθμό ενσυναίσθησης με τόσο νερό στο χάρτη του.

Θέλει να επουλώσει «πληγές» του παρελθόντος

Ο «χορηγός» πλανήτης του Ήλιου του, ο Ποσειδώνας, βρίσκεται σε χαρισματική όψη τριγώνου με το γενέθλιο Χείρωνα του στους Ιχθύες. Πρόκειται για μια όψη που δείχνει πως διαθέτει τη θέληση να επουλώσει πληγές του παρελθόντος. Ο Ερμής του στον Υδροχόο είναι εξαιρετικά έξυπνος, επικοινωνιακός και οραματιστής. Σε σύνοδο, δε, με την Αφροδίτη του δείχνει πως μπορεί να υποστηρίξει καθετί ρηξικέλευθο και επαναστατικό. Βέβαια, η στενή σύνοδος Άρη, Κρόνου στον Κριό δείχνει πως μπορεί να φερθεί σκληρά και απόλυτα, πως έχει γαλουχηθεί αυστηρά και πως χρειάστηκε πολλές φορές ν' αγωνιστεί για ν' αποδείξει την αξία του.

Η συναστρία του με αυτήν του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας

Ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θ' αποδειχθεί πιο σημαντικός απ' ό,τι τον θέλουν είναι η  συναστρία του γενέθλιου χάρτη του με αυτή του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας, του πρωτοκόλλου του Λονδίνου, 3 Φεβρουαρίου του 1830. Ο Ήλιος της Ελλάδας σε σύνοδο με τον Ερμή και την Αφροδίτη του. Γενέθλιο τρίγωνο Άρη, Κρόνου, της Ελλάδας στη φωτιά, σε τρίγωνο με τη δική του σύνοδο Άρη, Κρόνου και Βόρειου Δεσμού στον Κριό. Ο προοδευμένος Ήλιος της Ελλάδας στις 18 μοίρες του Λέοντα σε σύνοδο με τον προοδευμένο Κρόνο, Αφροδίτη και Βόρειο Δεσμό του Πρωθυπουργού, θα αρχίσουν να δέχονται συγχρόνως τα γενναιόδωρα τρίγωνα του χορηγού Δία.

Ο γενέθλιος Δίας του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στις 29 μοίρες του Λέοντα, πάνω στο βασιλικό αστέρα Regulus, σε αντίθεση ακριβείας με το γενέθλιο Ερμή της Ελλάδας στις 29 μοίρες του Υδροχόου επίσης σε στάση. Διάστημα που θα χρειαστεί προσοχή  είναι η άνοιξη του 2020, με τον Ουρανό να περνά από τον προοδευμένο Ήλιο του και τον Ερμή του. Εκείνη την περίοδο μπορούμε να περιμένουμε απολογισμό πεπραγμένων, ίσως δε και ανασχηματισμό. Ένα άλλο θετικό στοιχείο που δείχνει πως ίσως η συνταγή πετύχει, αφορά στον προοδευμένο Ήλιο του Πρωθυπουργού μας που τον Δεκέμβριο του 2020 θα πραγματοποιήσει τρίγωνο με το γενέθλιο Δία της Ελλάδας στις 6 μοίρες του Αιγόκερω… συν ότι η Ελλάδα θα έχει επιστροφή Δία και όλο αυτό θα το τριγωνίσει και ο transit Ουρανός από τον Ταύρο! Οικονομικές ευκαιρίες, χορηγίες, αλλά και επιδιώξεις που κάποτε θα έμοιαζαν ανέφικτες, θ' αποκτήσουν σάρκα και οστά.

– Άξονας Διδύμων / Τοξότη και Άξονας 3ου / 9ου οίκου:

Είναι ο άξονας της εξερεύνησης: Μαθαίνω (Δίδυμος, 3ος οίκος) και Διδάσκω (Τοξότης, 9ος οίκος), Λογική εναντίον Πίστης, Πληροφορία εναντίον Νοήματος

Άξονας Παρθένου / Ιχθύων και Άξονας 6ου / 12ου οίκου:

Είναι ο άξονας της προσφοράς: Τάξη (Παρθένος, 6ος οίκος) εναντίον Χάους (Ιχθύες, 12ος οίκος), Υπηρεσία εναντίον Αυτοθυσίας, Δομή εναντίον Περιεχομένου, η ανυπαρξία του Παραδείσου εναντίον της Λαχτάρας για τον Παράδεισο.

Είναι ειλικρινής, καλοπροαίρετος και επίμονος χαρακτήρας, άνθρωπος κατά βάσιν που δουλεύει σκληρά, απλός και προσβάσιμος, πράγμα που παρακινεί τον σεβασμό των ανθρώπων. Φιλόδοξος, αποφασισμένος και επιθετικός χαρακτήρας. Κάποιος πιστεύει ότι είναι επιφορτισμένος με μια ειδική αποστολή και πρέπει να ακολουθήσει το μονοπάτι που έχει σχεδιαστεί όμως από ένα μυστηριώδες χέρι. Πρέπει να αποφύγουμε τις βίαιες αντιπαραθέσεις και να καταφύγουμε σε διάλογο για να συμβιβαστούμε με διαφορετικές στάσεις. Διαφορετικά, οι σκληροί αντίπαλοι μπορούν να ξεκινήσουν μια αδιάκοπη μάχη και να αποτρέψουν έργα.

Ο Δίας στον Λέοντα, στον 6ο οίκο του, κυβερνά τον 10ο οίκο του, σε ανάδρομη πορεία στην 29η μοίρα του Λέοντα. Ενστικτωδώς εστιάζεται σε καταστάσεις και περιβάλλοντα ισορροπημένα και απομακρύνεται από το μελόδραμα που χαρακτηρίζει, ως επί τω πλείστον, τους Ιχθείς. Προσοχή επίσης χρειάζεται στην υπερβολή, καθώς πηγάζει αστάθεια από την στιγμή που τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο του. (αποθέματα, συντάξεις, χρέος, φόροι).

Ο δε Κρόνος στον Κριό σε πτώση, σημαίνει ότι και αυτός αναλαμβάνει ένα ιδιαίτερα βαρύ φορτίο στην πλάτη του που χρειάζεται γερούς ώμους για να το σηκώσεις. Παρόλα ταύτα πάντα δημιουργεί δυσκολίες, φόβους, δειλία και περιορισμούς, που έχει βιώσει από μικρή ηλικία. Όμως, παρότι η σύνοδος Άρη/Κρόνου φέρνει ανατροπές, η επιμονή του είναι η λέξη-κλειδί ταυτόχρονα για πολλά πράγματα, για την εκπλήρωση στόχων του.

Η Σύνοδος Ουρανού /Πλούτωνα σε ανάδρομη πορεία στην Παρθένο δείχνει ότι ναι μεν κάποιες φορές είναι παράτολμος, αλλά έχει δυνατότητες δημιουργικότητας και εκτέλεσης.  Πρέπει επίσης να προσέχει πολύ τον εαυτό του, καθώς κινδυνεύει από ξαφνικό πρόβλημα υγείας λόγω συσσωρευμένου άγχους και εντάσεων στη ζωή του. Η όψη συνδέεται με επαναστάτες, εκκεντρικές ιδιοφυΐες και βίαιους ανθρώπους.

Επίσης, η αντίθεση Ηλίου/Ωροσκόπου/Πλούτωνα/Ουρανού δείχνει μεν φιλοδοξίες κι ένα τσακ παραπάνω έπαρσης, «προϊδεάζει» όμως και γι' αναστατώσεις και ξεροκεφαλιά.  Δυστυχώς, το τετράγωνο Ποσειδώνα-Άρη «φωτογραφίζει» αδυναμία αντιμετώπισης προβλημάτων με γείτονες χώρες.

Ελλάδα 

Η δύναμη στο χάρτη της πατρίδας μας, είμαστε εμείς, ο λαός, η Σελήνη στους ευπροσάρμοστους Διδύμους. Έχουμε δηλαδή ίδια Σελήνη με τους Τούρκους, πλην όμως η Ελλάδα, ως γνωστόν, ανήκει στον αστερισμό του Υδροχόου. Ένας λαός με αέρινη Σελήνη σε τρίγωνο με έναν επαναστάτη Ήλιο στον Υδροχόο, και σε τρίγωνο επίσης με τον ιδιόρρυθμο χορηγό μας Ερμή σε στάση στον Υδροχόο. Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι... πρέπει να μας προσέχουν, όσο μικρή χώρα κι αν είμαστε. Εξάλλου, η Ελλάδα συνδέει τρεις ηπείρους επί της ουσίας: την Ευρώπη με την Αφρική και την Ασία.

Η Ελλάδα στο γενέθλιο χάρτη της, έχει Ήλιο σε αδυναμία στις 14.09′ του Υδροχόου , σε αμοιβαία υποδοχή και ακριβή αντίθεση με τον επίσης αδύναμο Κρόνο στο Λέοντα. Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερη, ξεχωριστή, επαναστάτρια ελκυστική, εκκεντρική και ολίγον... αλλοπρόσαλλη για τους άλλους. Λίκνο της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, παράλληλα ζητάει συμμαχίες και ομαδικότητα. Μόνο τυχαία δεν είναι που παραδοσιακά τη στηρίζει η βαθιά δημοκρατική -πάντα- Γαλλία.

Η Ελλάδα, ως κράτος Υδροχόος,  ζητάει ισχυρούς συμμάχους. Όμως δεν είναι διατεθειμένη να υποταχθεί στους περιορισμούς που της επιβάλουν οι κανόνες των άλλων, από τους οποίους εξαρτάται, έτσι όταν στριμωχθεί, δρα με τρόπο αντιδραστικό και σπασμωδικό.

Με ωροσκόπο, Αφροδίτη, Κρόνο στους Διδύμους, «πετάει», είναι όμως και ευέλικτη, όπως εξάλλου και οι Έλληνες. Έχουν αποδείξει ότι είναι ανθεκτικοί και ξέρουν να γλεντάνε και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.  στις 2.16΄των Διδύμων. Το ντεφό, πως η Σελήνη από τους Διδύμους τετραγωνίζει με προσεγγίζουσα όψη την Αφροδίτη στους Ιχθείς, γεγονός που μας κάνει και ευκολόπιστους και επιπόλαιους.

Ο Ουρανός, στη θέση του, στις 6.52′ του Υδροχόου, στον 9ο οίκο σε ακριβές εξάγωνο με τον Πλούτωνα στο Κριό, αλλά και κυβερνήτη του 10ου, δείχνει τη μεγαλοφυΐα του Έλληνα, που εύκολα ξεπερνά τα στενά σύνορα της χώρας.

Βέβαια, με τον Δία, πτωτικό, στις 6.50′ στον Αιγόκερο, σε ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Κριό, αλλά και κυβερνήτη του 7ου και 8ου, τα οικονομικά είναι το μόνιμο «θέμα» της χώρας.

Τέλος, με μπόλικους Υδροχόους και Διδύμους στον χάρτη της, η Ελλάδα και κατ' επέκταση ο λαός μας δεν εμπιστεύεται το κράτος και την εξουσία και  συχνά συμπεριφέρεται άναρχα, αντιδρώντας στα πάντα. Αν αυτά δεν σας θυμίζουν τον Έλληνα, τότε... τι;