Φωτιά Μάτι: Ηχητικό ντοκουμέντο που σοκάρει: «Μην γράψεις ευθύνες για ανώτερους»

Λίγα 24ωρα πριν τη συμπλήρωση δύο ετών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, ηχητικά ντοκουμέντα φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή της Κυριακής» - Την ίδια ώρα οι συγγενείς των θυμάτων ακόμα περιμένουν να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει απο την έρευνα του ανακριτή είναι συγκλονιστικά, ενώ τα εμπόδια που κάποιοι έχουν προσπαθήσει να βάλουν στην διαδικασία, με μοναδικό σκοπό να αποκρύψουν εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία, προκαλούν αποτροπιασμό.

Η «Καθημερινή της Κυριακής» αποκαλύπτει τους διαλόγους που φανερώνουν απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών και είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.

Στο ένα από τα ηχητικά ντοκουμέντα, ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητάει απο τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία απο την έρευνα.

Ακούστε το παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο:

«Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εαν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχίδια σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα» του λέει.

Και όλα αυτά, ισχυριζόμενος πως μεταφέρει εντολές απο την τότε πολιτική ηγεσία: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στά’ πα. Για να ξυπνήσεις».

Οι συνέπειες εάν δεν συμμορφωθεί; Δυσμενής μετάθεση και δικαστήρια ως κατηγορούμενος που θα κρατήσουν χρόνια. 

«Εαν γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε» του ξεκαθαρίζει.

Για να τον πείσει πως οι απειλές γίνονται πράξη, κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το τι κρυβόταν πίσω από δύο παλαίοτερες πυρκαγιές στα Κύθηρα και τη Μάνη: Επιχειρησιακές δολοπλοκίες που έχουν βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ακούστε το δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM