Έβρος: Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις - Σε ετοιμότητα μετά την ανάκληση αδειών

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας μετά τη νέα ακραία τουρκική πρόκληση με την έκδοση Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δόθηκε εντολή ανάκλησης των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ζητήθηκε η μετάβαση στις μονάδες τους, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Έβρου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Τουρκία προχωρά σε έρευνες στο θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου, αλλά και του Καστελόριζου, καθώς και νοτιοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλεια.

Η Navtex έχει ισχύ από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου.

Δείτε στον παρακάτω χάρτη την περιοχή που περικλείουν τα στίγματα της τουρκικής Navtex:

Τουρκική Navtex και νοτιοδυτικά της Κύπρου

Η Τουρκία εξέδωσε πριν λίγες μέρες κι άλλη Navtex που αφορά νέα γεώτρηση - η οποία θα γίνει από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου - στην Ανατολική Μεσόγειο, και πιο συγκεκριμένα νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, τέσσερα τουρκικά πλοία θα κάνουν τη νέα γεώτρηση, το Γιαβούζ και τα σκάφη «Ερτουγρούλ Mπέη», «Οσμάν Mπέη» και «Ορχάν Mπέη».

Παράλληλα, η Τουρκία προειδοποίησε αυστηρά πως «συστήνεται να μην παρενοχληθεί το πεδίο εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM