Σχολεία: Το υπουργείο Παιδείας ξεκαθαρίζει πότε θ' ανοίξουν τα σχολεία

Τις τελευταίες μέρες, η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας είναι μεγάλη, αλλά δεν θα υπάρξει αλλαγή στο άνοιγμα των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι τα σχολεία αναμένεται ν' ανοίξουν στις 7 Σεπτέμβρη και η απόφασή της παραμένει σταθερή μέχρι και σήμερα.

Ωστόσο, μετά τον 15γουστο και έως τα τέλη του μήνα θα υπάρχουν νέες αξιολογήσεις από τους ειδικούς, σύμφωνα με τα ημερήσια κρούσματα.

Κοτανίδου: Προτείνουμε μαθητές με μάσκες

Στις προτάσεις που είναι στο τραπέζι των συζητήσεων των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων και τα πανεπιστήμια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η ίδια η συζήτηση που έχει γίνει στην επιτροπή είναι να ανοίξουν τα σχολεία και εάν χρειαστεί κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία με μάσκες.

Για τα πανεπιστήμια όπως ανέφερε η κυρία Κοτανίδου η πρόταση που είναι στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων είναι οι φοιτητές να επιστρέψουν στα πανεπιστήμια στις περιπτώσεις που χρειάζεται να παραβρεθούν δια ζώσης και γίνεται συζήτηση με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό γιατί όπως σημειώνει οι φοιτητές ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, η ίδια επεσήμανε πως υπάρχει επίσης συζήτηση οι φοιτητές να κάνουν προληπτικά τεστ πριν πάνε στα πανεπιστήμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM