Φυλακές Κορυδαλλού: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Κώστας Σακκάς

Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς έχει ξεκινήσει από χθες Δευτέρα 16/12, απεργία πείνας. Ο ίδιος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για απόπειρα ληστείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του όπου δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει πως τους τελευταίους έξι μήνες που κρατείται στις φυλακές του έχει επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης το οποίο του στερεί πολλά νόμιμα δικαιώματά του όπως και μία «πρώτη ποινή» πριν ακόμη όπως τονίζει ακούσει την ετυμηγορία των δικαστών.

Το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε:

«Στους 6 μήνες που βρίσκομαι στις φυλακές Κορυδαλλού για δικαστικές υποχρεώσεις, μου έχει επιβληθεί ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης, στερώντας μου το δικαίωμα στα ευεργετικά ημερομίσθια, αποκλείοντας με από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, απαγορεύοντας μου να συμμετέχω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της φυλακής και η οποία μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά για την ποινική μου κατάσταση. Μου επιβάλλεται ουσιαστικά άτυπα μια πρώτη ποινή πριν ακόμα ακούσω την ετυμηγορία των δικαστών.

Από σήμερα 16/12 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο βρίσκομαι.

Καμία εξαίρεση για κανέναν κρατούμενο από αυτά που στο παρελθόν έχουμε κερδίσει με αγώνες.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ

16/12, Φυλακές Κορυδαλλού».

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010, κατηγορούμενος για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το 2014 αθωώθηκε τελεσίδικα. Τον Ιούνιο του 2019 συνελήφθη μετά από απόπειρα ληστείας ΑΤΜ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και από τότε παραμένει κρατούμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.