ΑΣΟΕΕ: «Λουκέτο» μετά την επίθεση στον πρύτανη

Κλείνει η ΑΣΟΕΕ με απόφαση της Συγκλήτου μετά τον προπηλακισμό του πρύτανη.

Μετά το αποτρόπαιο περιστατικό, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, κρεμώντας του μια ταμπέλα που έγραφε «Αλληλεγγύη στους καταλήψεις», η Σύγκλητος αποφάσισε το κλείσιμο του πανεπιστημίου.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα και η ΑΣΟΕΕ θα παραμείνει κλειστή από τη Δευτέρα (02/11) έως την Παρασκευή (06/11).

Το χρονικό της επίθεσης

Το πρωί της Παρασκευής (30/10) άγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη. Μάλιστα του κρέμασαν στο λαιμό του μια ταμπέλα που έγραφε: «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Μετά την επίθεση, σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε ένα κείμενο με την επίμαχη φωτογραφία του πρύτανη.

Μέσα στο κείμενο αναφερόταν χαρακτηριστικά:

«Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις.

Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την "ακαδημαϊκή αυθεντία" του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM