Εισαγγελέας για Δίκη Τοπαλούδη: «Ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος»

Στη συνέχεια της δίκης για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη που έχασε άδικα τη ζωή της με πολύ βάναυσο τρόπο, η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα σκιαγραφούσε το προφίλ της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Η εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη κατά την αγόρευση της και μάλιστα όταν τελείωσε, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη της προσέφερε ένα μπουκέτο λουλούδια, λέγοντας «από την Ελένη».

Αναλυτικά η αγόρευση της εισαγγελέως:

«Θα κλείσω με τον ίδιο τρόπο, ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο ως επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής. Με όνειρα ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής”, ανέφερε δείχνοντας τους κατηγορούμενους.

«Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται, δεν έχω καμία αμφιβολία»

«Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε», ανέφερε στην έναρξη της πρότασής της, «την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς, υπάρχει μια άποψη ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αποκομμένος από την κοινωνία. Ο εισαγγελέας δεν έχει μόνο τα χαρτιά μπροστά του ή μόνο τη διαδικασία, οφείλει να ακούει και να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται. … Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα. Η αλήθεια έχει ειπωθεί με χιλιάδες τρόπους όλο αυτό τον καιρό και ακούγεται σαν μια περίληψη από τα δικά μου χείλη τώρα… Αυτό καλύτερα που απηχεί την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – ας πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη όταν θέλει βλέπει καλά και στο σκοτάδι …».

Μάλιστα, η εισαγγελέας τόνισε το ήθος του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, δηλώνοντας: «Υποκλίνομαι στο ήθος, σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα αυτό το ανάστημα.  Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Ευχαριστώ την μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς όσο και να μην επιτρέπεται έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο».

Όσο για τους δύο δράστες, η ίδια υπογράμμισε:

«Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. “Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς” και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. Ευχαριστώ τους ενόρκους αυτής της δίκης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η πρώτη απολογία του Αλέξανδρου (21χρονου) είναι η μόνη που είναι πιο κοντά στα γεγονότα. … Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους των κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας».

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με την ανήλικη. Την πήγαν σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Έβαλε τα κλάματα το κορίτσι και τη γλυτώνει. …Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι δόλωμα, μπαίνει μπροστά βρίσκει κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον άλλο που έχει τα λεφτά. Τη στήνει έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής και ψάχνει ευάλωτα θύματα. Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, την είχαν στοχοποιήσει την Ελένη, η Ελένη ήταν ανυποψίαστη παρθένα. Όλα αυτά που μας λένε εδώ για τρίο είναι όλα ψέματα, ασυναρτησίες….Ο πατέρας του κ. Μπούκουρα που γυμνάζεται γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Μάλιστα, η εισαγγελέας είπε στην οικογένεια να μη δεχθεί καμία συγγνώμη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγνώμη μην δεχθείτε. Η συγνώμη ένα μόνο νόημα έχει: Όταν αυτός που τη ζητεί είναι ειλικρινής. Η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου διέσυρε τη μνήμη της τεθνεώσας. Μας είπε ότι ο αδελφός της είχε σχέση με την Ελένη. Όλα είναι ψέματα για τη σχέση. Μου έκανε εντύπωση που η αδελφή του δεύτερου κατηγορούμενου (του Λούτση) είπε πως αφού είχε πάει ο αδελφός της με την Ελένη γιατί να την βιάσει; Ακούστε απόψεις! Είναι και εκπαιδευτικός. Δεν ξέρει ότι και σχέση να έχεις και γάμο η γυναίκα μπορεί να αρνηθεί; Ο κατηγορούμενος όταν εγώ τον εξέταζα άδειασε ακόμη και την αδελφή του. Είναι αδίστακτος, μόνο το δικό του σαρκίο. Είχαν στοχεύσει το παιδί σας, έχουν συλλάβει το σχέδιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM