Τουλουπάκη: Διατηρεί την υπόθεση Novartis

Παραμένει ο φάκελος Νovartis στα χέρια της Ελένης Τουλουπάκη

Η εισαγγελέας Διαφθοράς παρά τον πόλεμο που δέχεται, εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης του συνόλου των εφετών του Αρείου Πάγου

Στη διαδικασία μετείχε μόλις το 1/3 των εφετών και οριακά η διαδικασία κρίθηκε έγκυρη

Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε στο σύνολο της από την Ολομέλεια εφετών η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για την ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε ειδικό εφέτη ανακριτή και παραμένει στη δικαιοδοσία της Ελένης Τουλουπάκη. Πολλοί πίστευαν πως το αποτέλεσμα των μελών του Αρείου Πάγου θα είναι διαφορετικό και πως η πολύκροτη υπόθεση θα ακολουθήσει άλλο δρόμο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη και σίγουρα κάποιοι δεν αισθάνονται καλά...

Οι εφέτες κατά πλειοψηφία με ψήφους 69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά, έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της διαφθοράς. Κι αυτό διότι η έρευνα ήδη διενεργείται τρία χρόνια και έχει προχωρήσει.

Συγκεκριμένα, ήδη πέντε δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια τους με την άσκηση ποινικής δίωξης στο Φρουζη, λείπουν στοιχεία τα οποια αναμένουν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Οι εφέτες που μειοψήφισαν 

Αντίθετα οι εφέτες που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης. Επίσηςμ πως είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, ότι συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών και έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο. Τέλος, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.